Начин на приготвяне:

1. Намачкайте изстиналите обелени варени картофи в купа. Накъсайте сварената риба, като предварително сте отстранили кожата и костите и. Разбъркайте.
2. Настържете обелените глава лук и скилидки чесън. Добавете нарязания на ситно магданоз, портвайна и подправките. Разбъркайте добре. Добавете яйцата и омесете добре.
3. Сипете 1 пръст зехтин в тиган и го загрейте. С помощта на две лъжици оформете продълговати крокети. Пържете ги до златисто, от всички страни.
4. Извадете крокетите върху кухненска хартия. Поднесете ги топли или студени.

Продукти

  • 400 г сварени картофи
  • 400 г сварена риба треска
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 2 с.л. портвайн
  • 2 яйца
  • сол и черен пипер
  • щипка прясно настъргано индийско орехче
  • зехтин

Свързани рецепти