Крок мосю
Рецепта от: Джъстин Скофийлд
1. За соса Бешамел разтопете маслото в дълбок съд и добавете брашното. Запържете го за 1 минута, като разбърквате нерегично. Добавете прясното мляко на порции, при непрекъснато разбъркване, така че да не се образуват бучки. Щом сосът се сгъсти и се образуват мехурчета по повърхността, дръпнете от огъня и овкусете със сло, черен пипер, индийско орехче и дижонска горчица. Разбъркайте добре.
2. Подредете филиите хляб в тава. Намажете всяка от тях с по 1 с.л. сос Бешамел. Върху него подредете по 2 слайса шунка и поръсете с 1/2 шепа настъргано сирене Грюер или кашкавал.
3. Печете сандвичите на най-горното ниво във фурната, на 200-220 градуса, за няколко минути, докато сиренето се разтопи.
4. Върху 4 печени сандвича поставете другите 4 печени сандвича, с долната страна и притиснете. С помощта на назъбен нож разрежете сандвича на две, под иагонал. Поднесете с кисели краставички и горчица.
Продукти
- 25 г масло
- 25 г брашно
- 1 3/4 ч.ч. прясно мляко
- 1/2 ч.л. смляно индийско орехче
- 1 ч.л. дижонска горчица
- 8 слайса шунка
- 4 шепи настъргано сирене Грюер
- 8 тънки филии хляб с квас или бял хляб
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джейми Оливър
Чили чътни
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Ненад Великович
Рулца с яйца и спанак
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Банички от парено тесто
Рецепти Пилешки хамбургер
Рецепти Американски сандвич
Рецепти Рудолф ван Веен
Пилешко сате в тесто
Рецепти Рудолф ван Веен
Джинджифилова къща