1. В голяма тенджера загрейте вода почти до точката на кипене. Добавете сол. Сипете царевичното брашно на тънка струйка, като разбърквате с помощта на дървена лъжица или шпатула. Гответе полентата на слаб огън, в продължение на 30 минути, като разбърквате през 3-5 минути.

2. Добавете предварително настъргания пармезан и маслото. Разбъркайте докато се разтопят и дръпнете от огъня.

3. Почистете гъбите и ги нарежете на филийки. Нарежете бекона на кубчета. В тиган запържете първо бекона за 4-5 минути. След това добавете обелените и смачкани скилидки чесън и гъбите. Сотирайте ги като почти непрекъснато ги разбърквате. Овкусете със сол и черен пипер. Накрая поръсете с нарязан магданоз.

4. Сипете топла полента в дълбока чиния. Върху нея сипете от сотираните гъби. Поръсете с тънка струйка зехтин и поднесете.

Продукти

  • 200 г фино царевично брашно
  • 1 литър вода
  • 100 г пармезан
  • 40 г масло
  • 1 с.л. зехтин
  • 200 г бекон
  • 400 г гъби (печурки, кафяви печурки, еноки, кладница)
  • 1 скилидка чесън
  • шепа магданоз

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички