Кремообразна полента със сотирани гъби
Рецепта от: Джъстин Скофийлд
1. В голяма тенджера загрейте вода почти до точката на кипене. Добавете сол. Сипете царевичното брашно на тънка струйка, като разбърквате с помощта на дървена лъжица или шпатула. Гответе полентата на слаб огън, в продължение на 30 минути, като разбърквате през 3-5 минути.
2. Добавете предварително настъргания пармезан и маслото. Разбъркайте докато се разтопят и дръпнете от огъня.
3. Почистете гъбите и ги нарежете на филийки. Нарежете бекона на кубчета. В тиган запържете първо бекона за 4-5 минути. След това добавете обелените и смачкани скилидки чесън и гъбите. Сотирайте ги като почти непрекъснато ги разбърквате. Овкусете със сол и черен пипер. Накрая поръсете с нарязан магданоз.
4. Сипете топла полента в дълбока чиния. Върху нея сипете от сотираните гъби. Поръсете с тънка струйка зехтин и поднесете.
Продукти
- 200 г фино царевично брашно
- 1 литър вода
- 100 г пармезан
- 40 г масло
- 1 с.л. зехтин
- 200 г бекон
- 400 г гъби (печурки, кафяви печурки, еноки, кладница)
- 1 скилидка чесън
- шепа магданоз
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол
Рецепти Джейми Оливър
Шишчета по гръцки /сувлаки/
Рецепти Джейми Оливър
Три вида ризото