Начин на приготвяне:
1. Отделете белтъците от жълтъците. С помощта на миксер разбийте белтъците с щипка сол, на твърд сняг.
2. Към жълтъците добавете царевичното нишесте и фино настъргана кора на половин лимон. Добавете 250 мл прясно мляко, малко по малко, докато получите гладка кашичка.
3. Останалото мляко сипете в тенджерка. Добавете захарта, обелената кора на половин лимон и пръчка канела. Щом млякото заври, загребвайте големи топки от разбитите белтъци и ги пускайте в него една по една за 20-30 секунди. Извадете ги в отделни купи.
4. Добавете малко от топлото мляко към сместа с жълтъците, като разбърквате. След това пресипете жълтъците в тенджерката към млякото и бъркайте енергично, докато крема се сгъсти.
5. Полейте всяка целувка с малко от крема. Поръсете с фино смлени бадеми или канела.
2. Към жълтъците добавете царевичното нишесте и фино настъргана кора на половин лимон. Добавете 250 мл прясно мляко, малко по малко, докато получите гладка кашичка.
3. Останалото мляко сипете в тенджерка. Добавете захарта, обелената кора на половин лимон и пръчка канела. Щом млякото заври, загребвайте големи топки от разбитите белтъци и ги пускайте в него една по една за 20-30 секунди. Извадете ги в отделни купи.
4. Добавете малко от топлото мляко към сместа с жълтъците, като разбърквате. След това пресипете жълтъците в тенджерката към млякото и бъркайте енергично, докато крема се сгъсти.
5. Полейте всяка целувка с малко от крема. Поръсете с фино смлени бадеми или канела.
Продукти
- 6 яйца
- 1 литър прясно мляко
- 8 с.л. захар
- 1 ч.л. царевично нишесте
- 1 с.л. масло
- 1 пръчка канела
- 1 лимон
- настъргана кора
- фино смлени бадеми