Крем-торта "Орео"
1. За основата смелете бисквитите "Орео" в блендер, фино. Разтопете маслото и го добавете към бисквитите. Смелете отново.
2. Намаслете дълбока керамична форма или друга форма. Сипете бисквитите с масло и ги притиснете с помощта на парче прозрачно фолио, като оформяте и борд. поставете основата в хладилник за 30 минути да се стегне.
3. Карамелизирайте захарта в дълбок съд с дълга дръжка, като сипвате захарта на порции и разклащате съда до получаване на карамел.
4. Добавете ананаса, нарязан на парченца и разбъркайте с помощта на дървена лъжица. Излейте предварително затоплената сметана и разбъркайте докато карамелът се разтопи в сметаната. Оставете сместа да се охлади.
5. Разбийте сметаната с ваниловата захар до плътност. Разтопете шоколада на водна баня. Добавете 1/3 от битата сметана към разтопения шоколад и разбъркайте енергично с полощта на тел. Нарежете на едро бисквитите и ги добавете към сметаната и шоколад. Разбъркайте.
6. Върху охладената основа изсипете охладения карамелизиран ананас и го разстелете. Изсипете сместа от сметана, шоколад и бисквити и я разстелете равномерно. Отгоре изсипете останалата бита сметана и я разстелете. Охладете тортата.
7. Начупете или разделете бисквитите на половинки и ги забучете в тортата. Поръсете с пудра захар.

Продукти

  • За основата:450 г бисквити "Орео" 100 г маслоЗа карамелизирания ананас:300 г ананас 100 г захар 100 мл течна сметанаЗа шоколадовия крем:100 г натурален шоколад 600 мл течна сметана 2 с.л. ванилова захар 70 г бисквити "Орео"За украса:150 г бисквити "Орео" пудра захар

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички