Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Крем-супа от карфиол и скариди с чесън

категория 0/5
1. Обелете и нарежете лука и 2 скилидки чесън. Запържете ги в голяма тенджера с 2-3 с.л. зехтин на умерен огън, до омекване.
2. Добавете нарязания на розички карфиол и разбъркайте. Добавете обелените и нарязани на кубчета картофи. Добавете кърито и разбъркайте докато зеленчуците се запържат.
3. Налейте водата и начупете кубчетата бульон. Разбъркайте и добавете сметана. Оставете супата да ври до омекване на зеленчуците. Пасирайте супата. Добавете нарязания на ситно кориандър и разбъркайте.
4. За скаридите загрейте добре тиган с 1 с.л. зехтин. Обелете и подсушете скаридите. подредете ги в тигана. Върху тях поръсете останалите 2 скилидки чесън, нарязани не много ситно. Пържете скаридите от двете страни, докато станат розови. Овкусете със сол и черен пипер и изтискайте сока на лимона.
5. Сипете супа в дълбока чиния и в нея поставете пържени скариди с чесън.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен