Крем-супа от карфиол и скариди с чесън

1. Обелете и нарежете лука и 2 скилидки чесън. Запържете ги в голяма тенджера с 2-3 с.л. зехтин на умерен огън, до омекване.

2. Добавете нарязания на розички карфиол и разбъркайте. Добавете обелените и нарязани на кубчета картофи. Добавете кърито и разбъркайте докато зеленчуците се запържат.

3. Налейте водата и начупете кубчетата бульон. Разбъркайте и добавете сметана. Оставете супата да ври до омекване на зеленчуците. Пасирайте супата. Добавете нарязания на ситно кориандър и разбъркайте.

4. За скаридите загрейте добре тиган с 1 с.л. зехтин. Обелете и подсушете скаридите. подредете ги в тигана. Върху тях поръсете останалите 2 скилидки чесън, нарязани не много ситно. Пържете скаридите от двете страни, докато станат розови. Овкусете със сол и черен пипер и изтискайте сока на лимона.

5. Сипете супа в дълбока чиния и в нея поставете пържени скариди с чесън.

Продукти

  • 1 глава лук
  • 4 скилидки чесън
  • 1 глава карфиол
  • 400 г картофи
  • зехтин
  • 1 с.л. къри на прах
  • 1.2 литър вода
  • 100 мл течна сметана
  • 2 кубчета органичен зеленчуков бульон
  • 0.5 връзка кориандър
  • 400 г кралски скариди
  • 1 лимон

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички