Крем-супа от карфиол и скариди с чесън
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Обелете и нарежете лука и 2 скилидки чесън. Запържете ги в голяма тенджера с 2-3 с.л. зехтин на умерен огън, до омекване.
2. Добавете нарязания на розички карфиол и разбъркайте. Добавете обелените и нарязани на кубчета картофи. Добавете кърито и разбъркайте докато зеленчуците се запържат.
3. Налейте водата и начупете кубчетата бульон. Разбъркайте и добавете сметана. Оставете супата да ври до омекване на зеленчуците. Пасирайте супата. Добавете нарязания на ситно кориандър и разбъркайте.
4. За скаридите загрейте добре тиган с 1 с.л. зехтин. Обелете и подсушете скаридите. подредете ги в тигана. Върху тях поръсете останалите 2 скилидки чесън, нарязани не много ситно. Пържете скаридите от двете страни, докато станат розови. Овкусете със сол и черен пипер и изтискайте сока на лимона.
5. Сипете супа в дълбока чиния и в нея поставете пържени скариди с чесън.
Продукти
- 1 глава лук
- 4 скилидки чесън
- 1 глава карфиол
- 400 г картофи
- зехтин
- 1 с.л. къри на прах
- 1.2 литър вода
- 100 мл течна сметана
- 2 кубчета органичен зеленчуков бульон
- 0.5 връзка кориандър
- 400 г кралски скариди
- 1 лимон
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Супа от чушки
Рецепти Стоян и Лора
Пилешка супа с гъби и праз
Рецепти Стоян и Лора
Фламандска пилешка супа
Рецепти Ненад Великович
Телешка супа
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Бабина чорбица
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Гурме супа със сьомга
Рецепти Супа от аспержи с млечен мус
Рецепти Рудолф ван Веен
Малтийска рибена супа /алиота/
Рецепти Божана Кацарова
Рецепта за пилешка супа
Рецепти Божана Кацарова
Биск от раци и скариди