Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Крем-супа от карфиол

Стъпки

  1. Prev1/5Next

    1. Задушете лука в маслото докато добие стъклен цвят. Поръсете с брашното, натрошете бульончетата и разбъркайте. Налейте виното и малко вода. Оставете малко да поври, за да се изпари остротата на алкохола.
  2. Prev2/5Next

    2. Накъсайте карфиола на розички. Отделете 1 ч.ч. от тях настрани. Сипете карфиола при лука, долейте малко прясно мляко и вода колкото да се покрие и сварете на среден огън до пълно омекване.
  3. Prev3/5Next

    3. Пасирайте карфиола до гладкост и добавете сиренето, останалото мляко, сметаната и индийското орехче. Разбъркайте. Всичко ще се разтопи от горещата супа. Разредете с вода до желаната от вас гъстота и овкусете със сол и черен пипер.
  4. Prev4/5Next

    4. Върнете супата на котлона и сипете в нея отделените цветчета карфиол и шунката. Варете 5 мин., за да останат парченцата хрупкави.
  5. Prev5/5Next

    5. В загрят тиган, изсипете настърганият пармезан и гответе докато се разтопи, след което го обърнете. Когато е чипсът е готов го отсавете върху кухненска хартия, за да поеме излишната мазнина.
    6. Сервирайте супата подправена с лимонов сок и начупен чипс от пармезан.
категория 5/5
За деца:
не
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Йоланта Делибозова - Йоли