Крем-супа от карфиол

Продукти

  • 1 глава карфиол 1 глава лук 50 г масло 100 мл бяло сухо вино 200 мл прясно мляко 2 кубчета зеленчуков бульон 2 с.л. брашно 0.5 ч.л. прясно настъргано индийско орехче 4 с.л. заквасена сметана 200 г крема сирене с билки 200 г нарязана шунка 0.5 лимон сок сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

  • 1. Задушете лука в маслото докато добие стъклен цвят. Поръсете с брашното, натрошете бульончетата и разбъркайте. Налейте виното и малко вода. Оставете малко да поври, за да се изпари остротата на алкохола. 2. Накъсайте карфиола на розички. Отделете 1 ч.ч. от тях настрани. Сипете карфиола при лука, долейте малко прясно мляко и вода колкото да се покрие и сварете на среден огън до пълно омекване. 3. Пасирайте карфиола до гладкост и добавете сиренето, останалото мляко, сметаната и индийското орехче. Разбъркайте. Всичко ще се разтопи от горещата супа. Разредете с во

Свързани рецепти

Виж всички