Подготовка

1. Задушете лука в маслото докато добие стъклен цвят. Поръсете с брашното, натрошете бульончетата и разбъркайте. Налейте виното и малко вода. Оставете малко да поври, за да се изпари остротата на алкохола. 2. Накъсайте карфиола на розички. Отделете 1 ч.ч. от тях настрани. Сипете карфиола при лука, долейте малко прясно мляко и вода колкото да се покрие и сварете на среден огън до пълно омекване. 3. Пасирайте карфиола до гладкост и добавете сиренето, останалото мляко, сметаната и индийското орехче. Разбъркайте. Всичко ще се разтопи от горещата супа. Разредете с во

Продукти

  • 1 глава карфиол
  • 1 глава лук
  • 50 г масло
  • 100 мл бяло сухо вино
  • 200 мл прясно мляко
  • 2 кубчета зеленчуков бульон
  • 2 с.л. брашно
  • 0.5 ч.л. прясно настъргано индийско орехче
  • 4 с.л. заквасена сметана
  • 200 г крема сирене с билки
  • 200 г нарязана шунка
  • 0.5 лимон
  • сок
  • сол и черен пипер на вкус

Свързани рецепти