Предаване: От любов към хранатаГледайте в: Вторник, 29 септември от 10:05 | Вторник, 29 септември от 10:30

Начин на приготвяне:

1. Почистете стръковете праз и ги нарежете на кръгчета. Обелете главичките арпаджик и ги нарежете. Измийте и подсушете листата спанак. Отстранете дръжката с жилката по средата. Нарежете половината спанак.
2. Сипете 2-3 с.л. зехтин в тенджера и задушете праза и лука. Овкусете със сол ич ерен пипер. Щом лукът омекне, добавете граха и разбъркайте. Залейте с бульона и захлупете. Оставете супата да заври.
3. Добавете нарязания спанак за 1 минута. Дръпнете от котлона и пасирайте супата. Върнете тенджерата на котлона, на слаб огън, и сипете на тънка струйка сметаната, като разбърквате. Овкусете отново със сол и черен пипер.
4. Поставете останалите листа спанак едно върху друго и ги нарежете на тънки ивички.
5. Сервирайте супата в дълбоки чини. Поръсете с нарязан спанак и полейте с тънка струйка сметана. поръсете с едър лют червен пипер.

Продукти

 

  • 2 стръка праз лук
  • 7 главички арпаджик
  • зехтин
  • сол и черен пипер
  • 2 шепи спанак
  • 400 г грах
  • 500 мл телешки или зеленчуков бульон
  • 1 ч.ч. течна сметана
  • едър лют червен пипер

Свързани рецепти