Крем "Снежни топки" на фурна

Крем "Снежни топки" на фурна

Начин на приготвяне:

1. Отделете жълтъците от белтъците, като поставяте жълтъците в тенджера, а белтъците в купа.
2. Към белтъците добавете 5 с.л. захар, 0.5 ч.л. ванилов екстракт и няколко капки лиминов сок. Разбийте с помощта на миксер до получаването на твърд сняг.
3. Намаслете 6 керамични формички и ги поставете в тава. Напълнете всяка формичка с белтъчен сняг. На някои оформете връхчета с помощта на опакото на лъжица, а в други направете кладенчета. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса.
4. За сладкарския крем сипете при жълтъците останалите 5 с.л. захар, 0.5 ч.л. ванилов екстракт и фино настъргана лимонова кора. Разбъркайте. Добавете пресятото царевично нишесте и разбъркайте до хомогенност. Поставете тенджерата върху котлон и започнете да наливате прясното мляко на струйка, като разбърквате енергично. бъркайте докато кремът се сгъсти.
5. Полейте изпечените "снежни топки" с крем и поръсете със запечени филирани бадеми и канела.

Продукти

  • 5 яйца
  • 10 с.л. захар
  • масло
  • 0.5 лимон
  • настъргана кора и сок
  • 1 ч.л. ванилов екстракт
  • 0.5 литър прясно мляко
  • запечени филирани бадеми
  • 1 с.л. царевично нишесте
  • канела

Свързани рецепти