Начин на приготвяне:

1. Сипете двата вида мляко в тенджера. Обелете кората на лимона и я пуснете в тенджерата заедно с пръчката канела. Оставете сместа да заври.
2. Отделете жълтъците и белтъците в две отделни купи. Към белтъците добавете половината захар и ги разбийте на твърд сняг с помощта на миксер.
3. С лъжица загребвайте големи топки от белтъците на сняг и ги пускайте в горещото мляко, то трябва леко да къкри. Оставете ги докато се втвърдят, след това ги извадете в чиния.
4. Прецедете млякото и го върнете в тенджерата. Отделете 3-4 с.л. от него в купичка. Върнете останалото върху котлона. Добавете нишестето към отделеното мляко и разбъркайте до получаването на гладка кашичка. добавете я към млякото заедно с останалата захар. Разбийте жълтъците и ги добавете внимателно в тенджерата. Бъркайте, докато сместа се сгъсти.
5. Сервирайте крема в купички ли в бурканчета. Сипете една снежна топка и я полейте обилно с топъл крем. Украсете с пръчка канела.

Продукти

  • 200 мл прясно мляко
  • 300 мл кокосово мляко
  • 0.5 лимон
  • кора
  • 1 пръчка канела
  • 4 яйца
  • 125 г захар
  • 2 ч.л. царевично нишесте
  • пръчки канела

Свързани рецепти