Крем с ягоди и целувки
1. Разбийте сметаната с помощта на миксер, до висока плътност. Поставете я в хладилник да се стегне.
2. Почистете и измийте ягодите. Нарежете ги на четвъртинки.
3. Сипете захарта в тенджера. Добавете половината нарязани ягоди и бъркайте, докато захарта се разтопи. Щом ягодите омекнат и пуснат сок, дръпнете от огъня. Пасирайте до гладкост.
4. Към охладената бита сметана добавете останалите нарязани ягоди. Начупете целувките и разбъркайте внимателно. След това добавете половината ягодово пюре и разбъркайте до хомогенност.
5. Постелете метална купа с прозрачно фолио, като оставите достатъчно дълги свободни краища. Изсипете сместа в купата, като я напълните догоре и хубаво заравнете. Покрийте с фолио и поставете във фризер за 1-2 часа.
6. Извадете замръзналия крем от купата и го поставете в чиния. Отстранете фолиото. Полейте крема с останалото ягодово пюре. Украсете с листо мента.

Продукти

  • 800 г ягоди 1 ч.ч. пудра захар 800 мл течна сметана 10 бр. малки целувки натурален шоколад

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички