Крем с ягоди и целувки
Рецепта от: Габриеле Спонза

1. Разбийте сметаната с помощта на миксер, до висока плътност. Поставете я в хладилник да се стегне.
2. Почистете и измийте ягодите. Нарежете ги на четвъртинки.
3. Сипете захарта в тенджера. Добавете половината нарязани ягоди и бъркайте, докато захарта се разтопи. Щом ягодите омекнат и пуснат сок, дръпнете от огъня. Пасирайте до гладкост.
4. Към охладената бита сметана добавете останалите нарязани ягоди. Начупете целувките и разбъркайте внимателно. След това добавете половината ягодово пюре и разбъркайте до хомогенност.
5. Постелете метална купа с прозрачно фолио, като оставите достатъчно дълги свободни краища. Изсипете сместа в купата, като я напълните догоре и хубаво заравнете. Покрийте с фолио и поставете във фризер за 1-2 часа.
6. Извадете замръзналия крем от купата и го поставете в чиния. Отстранете фолиото. Полейте крема с останалото ягодово пюре. Украсете с листо мента.
2. Почистете и измийте ягодите. Нарежете ги на четвъртинки.
3. Сипете захарта в тенджера. Добавете половината нарязани ягоди и бъркайте, докато захарта се разтопи. Щом ягодите омекнат и пуснат сок, дръпнете от огъня. Пасирайте до гладкост.
4. Към охладената бита сметана добавете останалите нарязани ягоди. Начупете целувките и разбъркайте внимателно. След това добавете половината ягодово пюре и разбъркайте до хомогенност.
5. Постелете метална купа с прозрачно фолио, като оставите достатъчно дълги свободни краища. Изсипете сместа в купата, като я напълните догоре и хубаво заравнете. Покрийте с фолио и поставете във фризер за 1-2 часа.
6. Извадете замръзналия крем от купата и го поставете в чиния. Отстранете фолиото. Полейте крема с останалото ягодово пюре. Украсете с листо мента.
Продукти
- 800 г ягоди 1 ч.ч. пудра захар 800 мл течна сметана 10 бр. малки целувки натурален шоколад
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Габриеле Спонза
Бананови кюфтета
Рецепти Габриеле Спонза
Сандвич с пилешки рулца
Рецепти Габриеле Спонза
Доматена супа със сироп от нар
Рецепти Габриеле Спонза
Лефер с полента
Рецепти Габриеле Спонза
Сос тартар
Рецепти Габриеле Спонза
Бонфиле с пюре от целина
Рецепти Габриеле Спонза
Севиче със скумрия
Рецепти Габриеле Спонза
Ябълков десерт
Рецепти Габриеле Спонза
Крем-супа от сладки картофи
Рецепти Габриеле Спонза
Ябълков крамбъл