Начин на приготвяне:

1. Сварете сироп от захарта и водата, като разбърквате сместа докато заври. Добавете сладкото и продължете да разбърквате внимателно, около 3 минути. Щом сиропът достигне температура от 110 градуса /когато се точат конци от него/, той е готов.
2. Добавете смлените бадеми и разбъркайте за минута.
3. Разбийте жълтъците в купа. Дръпнете сиропа от котлона и добавете жълтъците на тънка струйка, като бъркате енергично. Върнете тенджерата на котлона и бъркайте в продължение на още 1-2 минути.
4. Намаслете дъното и стените на дълбока правоъгълна тава. Поръсете я с брашно и изсипете сместа в нея. Поръсете с малко брашно отгоре и печете крема на 250 градуса 35 минути.
5. Извадете крема и докато е още топъл го нарежете на квадратни парчета.

Продукти

  • 500 г захар
  • 125 фино смлени бадеми
  • 125 г сладко от тиква
  • 20 жълтъка
  • 2 с.л. брашно
  • масло за намазване

Свързани рецепти