Крем "Меки яйца"

Крем "Меки яйца"

Начин на приготвяне:

1. Сипете захарта заедно с 1 ч.ч. вода в тенджера и сварете захарен сироп. Разбърквайте непрекъснато с дървена лъжица. Щом сиропът заври, варете 3 минути. Важно е сиропът да се стича по лъжицата, а не да се сгъсти прекалено.
2. В купичка разбъркайте оризовото брашно с 150 мл студена вода, на гладка кашичка. Добавете брашното на струйка към сиропа, като бъркате енергично. варете 5 минути, като бъркате внимателно.
3. Дръпнете тенджерата от котлона и добавете предварително разбитите жълтъци. Разбъркайте внимателно и върнете на котлона за 1-2 минути.
4. Сервирайте крема в малки купички, поръсен с канела.

Продукти

  • 8 жълтъка
  • 300 г захар
  • 60 г оризово брашно

Свързани рецепти