Крем-карамел
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Загрейте котлон и в тенджера върху него сипете първоначално малка част от захарта за карамеления сироп. Щом тя се карамелизира, сипете още малко захар. Не използвайте прибори, а разстилайте карамела като движите целия съд. Добавете и последната част от захарта и изчакайте да се карамелизира до кафяво. Тогава добавете водата и оставете да поври малко сместа.
2. Намажете алуминиевите чашки за крем-карамела хубаво с масло. Поръсете дъното и стените им със захар, изтръскайте излишното.
3. Разпределете поизстиналия карамел по дъното на чашките. Оставете го да се стегне.
4. За крема сложете сметаната /може да ползвате и прясно мляко/ в тенджерка заедно с половината захар и сърцевината на шушулката ванилия. Разбийте яйцата с останалата захар в купа. Щом заври сметаната я добавете към разбитите яйца, като бъркате енергично. Пресипете крема в кана, за да ви е по-удобно наливането.
5. Наредете чашките със стегнатия карамел в тава. Разпределете крема в чашките. Сложете вряща вода до средата на чашките. Изпечете крема на 160 градуса за 30 минути.
2. Намажете алуминиевите чашки за крем-карамела хубаво с масло. Поръсете дъното и стените им със захар, изтръскайте излишното.
3. Разпределете поизстиналия карамел по дъното на чашките. Оставете го да се стегне.
4. За крема сложете сметаната /може да ползвате и прясно мляко/ в тенджерка заедно с половината захар и сърцевината на шушулката ванилия. Разбийте яйцата с останалата захар в купа. Щом заври сметаната я добавете към разбитите яйца, като бъркате енергично. Пресипете крема в кана, за да ви е по-удобно наливането.
5. Наредете чашките със стегнатия карамел в тава. Разпределете крема в чашките. Сложете вряща вода до средата на чашките. Изпечете крема на 160 градуса за 30 минути.
Продукти
- За карамеления сос:250 г захар 125 мл водаЗа крема:1 шушулка ванилия 250 мл сметана 75 г захар 2 яйца 2 жълтъка
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Джейми Оливър
Тиквени мъфини
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене