Подготовка

1. Почистете ябълките от кората и семките и ги нарежете на парченца. Задушете ги в съвсем малко вода заедно с подправките докато омекнат.
2. Пасирайте ги на гладко пюре и ги оставете да се охладят. 3. Карамелизирайте захарта за карамела. 4. На дъното на всяка купичка сипете по малко карамел. Завъртете купичките така, че карамелът да облее и стените им. 5. Разбийте леко яйцата със захарта и разредете с прясното мляко.
7. Добавете пюрето и кокоса.
8. Налейте крема в карамелизираните чашки. 9. Изпечете крема на водна баня.

Продукти

  • 3 яйца
  • 80 г захар
  • 200 мл прясно мляко
  • 25 г кокосови стърготини
  • 2 големи ябълки
  • 1 ч.л. захар
  • подправки на вкус - ванилия
  • лимонова кора
  • кардамон
  • карамфил
  • канела

Свързани рецепти