Крем "Дипломат"
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Нарежете кекса /лимонов или маслен/ на малки кубчета. Сложете ги в купа, добавете стафидите и разбъркайте. Полейте с ликьор, ром или коняк и разбъркайте хубаво. Разпределете сместа на дъното на 4 стъклени бурканчета или купички.
2. В купа разбийте яйцата, жълтъците и захарта с помощта на тел. Сипете млякото и разбъркайте. Добавете портокаловите корички /дребни кубчета/ и разбъркайте. Пресипете сместа в кана и напълнете с нея бурканчетата.
3. Затворете бурканчетата и ги сложете в тава с 2-3 пръста топла вода в нея. Печете крема 1 час - 1 час и 15 минути на 160 градуса.
4. За меренгето разбийте белтъците с щипка захар с помощта на миксер. Сварете захарен сироп от вода и захар. Щом температурата достигне 121 градуса, го излейте на тънка струйка към разбиващите се белтъци. Трябва да се получи твърда и пухкава пяна. Прехвърлете белтъчната пяна в пош с назъбен накрайник.
5. Отворете бурканчетата с изпечения крем и намажете отгоре с по 1 с.л. малиново сладко. Шприцовайте куличка от белтъци върху всяко кремче. С помощта на горелка обгорете леко белтъците. Украсете с листа прясна мента и поръсете леко с пудра захар.
2. В купа разбийте яйцата, жълтъците и захарта с помощта на тел. Сипете млякото и разбъркайте. Добавете портокаловите корички /дребни кубчета/ и разбъркайте. Пресипете сместа в кана и напълнете с нея бурканчетата.
3. Затворете бурканчетата и ги сложете в тава с 2-3 пръста топла вода в нея. Печете крема 1 час - 1 час и 15 минути на 160 градуса.
4. За меренгето разбийте белтъците с щипка захар с помощта на миксер. Сварете захарен сироп от вода и захар. Щом температурата достигне 121 градуса, го излейте на тънка струйка към разбиващите се белтъци. Трябва да се получи твърда и пухкава пяна. Прехвърлете белтъчната пяна в пош с назъбен накрайник.
5. Отворете бурканчетата с изпечения крем и намажете отгоре с по 1 с.л. малиново сладко. Шприцовайте куличка от белтъци върху всяко кремче. С помощта на горелка обгорете леко белтъците. Украсете с листа прясна мента и поръсете леко с пудра захар.
Продукти
- 100 г кекс 2 с.л. портокалов ликьор 2 яйца 2 жълтъка 150 г захар 500 мл прясно мляко 1 с.л. захаросани портокалови корички 50 г стафидиЗа меренгето:60 мл вода 190 г захар 100 г белтъци
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери