Крем брюле със зелен чай
1. Разтопете шоколада на водна баня.
2. Загрейте сметаната без да я кипвате и я отстранете от котлона.
3. Разбийте жълтъците със захарта на пухкав крем. Разтворете зеления чай в част от сметаната, за да няма бучки, прибавете го към жълтъците, сипете шоколада, ванилията и сметаната, като я наливате на тънка струйка при непрекъснато бъркане.
4. Разпределете крема в купички за брюле. Изпечете го на водна баня за 1 час на 130 градуса. Водата в тавата трябва да бъде 2/3. Оставете готовия крем добре да се охлади и стегне в хладилник.
5. Преди сервиране поръсете крема с тънък пласт захар и карамелизирайте с домакинска горелка. Ако не разполагате с такава, сложете купичките под силно загрят грил докато се карамелизира захарта.

Продукти

  • 600 мл течна сметана 7 жълтъка 120 г захар 1 пакетче ванилия 1 ч.л. зелен чай матча 100 г бял шоколад какао и пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне: