Крем брюле със солен карамел
1. В дълбок тиган или тенждерка с дълга дръжка сипете захарта на един слой  я оставете да се карамелизира. От време на време разклащайте съда, до образуването на светлозлатист карамел.
2. Добавете сметаната при карамела и оставете сместа да поври. Щом се успокои, добавете щипка морска сол. Разклащайте от време на време докато се образува кадифена смес.
3. В купа разбийте жълтъците. Добавете топлата карамелена смес на тънка струйка, като разбивате енергично. Върнете сместа в тенджерката и гответе на слаб огън. Разбърквайте докато сместа се сгъсти - щом сместа остава по обратната страна на лъжицата, дръпнете от огъня.
4. Разпределете крема в 4 купички или чаши. Оставете крема да се охлади, след това го поставете в хладилник за 6-8 часа, без да покривате купичките.
5. Поръсете по 1 с.л. захар върху всяко кремче и го обгорете с газова горелка. Поръсете с няколко кристалчета морска сол. Поднесете след 10 минути.

Продукти

  • 50 г захар 250 мл течна пълномаслена сметана щипка морска сол 2 жълтъкаЗа гарниране:100 г захар морска сол

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички