Крем-брюле с маскарпоне и джинджифил

Крем-брюле с маскарпоне и джинджифил

Начин на приготвяне:

1. В тенджера сложете сметаната и маскарпонето и ги оставете почти да кипнат. Добавете фино настъргания обелен джинджифил и дръпнете сместа. Оставете да изстине.
2. В купа, с тел, разбийте жълтъците със захарта. След това на струйка добавете сметановия крем и бъркайте.
3. Пресипете сместа в каничка и  разпределете сместа в огнеупорни купички. Поставете купичките в дълбока тава и я поставете във фурната. Налейте гореща вода в тавата, за да се изпекат кремовете на водна баня. Печете на 150 градуса 30 минути.
4. След като крема се охлади след изпичането, го поставете в хладилника поне за 1 час.
5. Върху всеки крем разпределете равномерно по 1 с.л. бяла захар. С помощта на газова горелка карамелизирайте захарта.

Продукти

  • 450 мл течна сметана
  • 100 г маскарпоне
  • 1 шушулка ванилия
  • 10 см пресен джинджифил
  • 6 жълтъка
  • 60 г мека светлокафява захар

За карамелизиране:

  • 4 с.л. бяла захар

Свързани рецепти