Крем "Англез" с бял шоколад и ванилия
Рецепта от: Павел Павлов
1. За крема „Англез“ загрейте сметаната с половината от захарта и оставете да заври. Жълтъците разбъркайте с останалата захар. Към тях бавно, на тънка струя, при постоянно бъркане добавете горещата подсладена сметана. Сложете сместа на котлона и оставете, докато достигне 81 градуса като разбърквате с шпатула по дъното, за да не загорят жълтъците. Когато температурата на сместа достигне 81 градуса, дръпнете съда от огъня.
2. Към основния крем „Англез“, докато е още горещ, добавете белия шоколад, разтопения в малко студена вода желатин и ваниловата захар. Разбъркайте внимателно, докато шоколадът се разтопи. Поставете сместа в хладилник.
3. Нарежете прасковите на кубчета. Карамелизирайте захарта в тиган до тъмнокафяв цвят. Сложете прасковите и разбъркайте хубаво, сокът им трябва да разтвори карамела. Прибавете настърганата кора от лайм и изцедения сок. Накрая поръсете с лавандулата. Щом течността се изпари, прасковите са готови. Прехвърлете ги в купа и ги оставете да се охладят.
4. Охладения крем сложете в пош и разпределете в чаши за сервиране. Гарнирайте с прасковите, още малко лавандула и настъргана кора от лайм.
2. Към основния крем „Англез“, докато е още горещ, добавете белия шоколад, разтопения в малко студена вода желатин и ваниловата захар. Разбъркайте внимателно, докато шоколадът се разтопи. Поставете сместа в хладилник.
3. Нарежете прасковите на кубчета. Карамелизирайте захарта в тиган до тъмнокафяв цвят. Сложете прасковите и разбъркайте хубаво, сокът им трябва да разтвори карамела. Прибавете настърганата кора от лайм и изцедения сок. Накрая поръсете с лавандулата. Щом течността се изпари, прасковите са готови. Прехвърлете ги в купа и ги оставете да се охладят.
4. Охладения крем сложете в пош и разпределете в чаши за сервиране. Гарнирайте с прасковите, още малко лавандула и настъргана кора от лайм.
Продукти
- За крем "Англез"500 г течна животинска сметана (над 30% масленост) 50 г захар 4 жълтъка 150 г бял шоколад 2 г желатин на листове 10 г ванилова захарЗа прасковите:2 големи праскови 35 г захар 0.5 лайм щипка суха лавандулаЗа гарниране:
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Десерт с ревен, ягоди и крем рикота
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Тортички с ванилов мус
Рецепти Павел Павлов
Гофрети със сладко от круши и карамелен сос
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Павел Павлов
Тортички с манго и огледална глазура
Рецепти Павел Павлов
Хрупкав тофи карамел с шоколад