Начин на приготвяне:

1. Сипете в кухненски робот брашното, настъргания кашкавал - може да съчетаете два вида зряло сирене, кимиона и маслото. Смелете до хомогенност.
2. Добавете 4-5 с.л. вода, докато разбърквате. Сместа трябва да се уплътни.
3. Пресипете сместа върху плота и омесете тестото. С ръце го разточете на плоча. Увийте го в прозрачно фолио и го поставете в хладилник за 30 минути.
4. Разточете тестото на тънък лист между два листа хартия за печене, с помощта на точилка. Нарежете тестото на лентички или квадрати с помощта на нож за пица. С дървена клечка надупчете всяка соленка. Подредете ги в тава, постлана с хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 10 минути.

Продукти

  • 110 г брашно
  • 1 ч.ч. настърган кашкавал
  • 3 с.л. меко масло
  • 1 с.л. семена кимион
  • щипка сол
  • 4 с.л. студена вода

Свързани рецепти