Крекери лаваш
Рецепта от: Джъстин Скофийлд
1. В купа смесете брашното, захарта, солта, двата вида сусам и сушените подправки (мащерка, риган, босилек, майорана). Разбъркайте добре. Добавете нарязаното на кубчета масло и омесете съставките, като ги претривате през пръсти.
2. Добавете прясното мляко малко по малко, докато се образува тесто. С ръце дооформете сместа до получаването на тесто. Извадете тестото върху набрашнена повърхност и го месете с натиск в продължение на 5 минути. Поставете тестото в предварително намазнена купа, покрийте го и го оставете да почине 1 час.
3. Разрежете тестото на четири части. Вземете едната част, сплескайте я с ръце и я разточете върху набрашнена повърхност с помощта на точилка на дълъг, тънък лист. Разрежете на две ленти по дължина, а след това на квадрати. Подредете квадратчетата в предварително намазнена и постлана с хартия за печене тава.
4. Разбийте яйцето заедно с 1 с.л. прясно мляко. Намажете крекерите със сместа с помощта на четка. Поръсете със смес от семена и кристалчета морска сол. Оставете крекерите да изсъхнат за 5 минути, след това ги печете в предварително загрята фурна на 160 градуса 15-20 минути.
5. Оставете изпечените крекери да изстинат напълно. Поднесете ги с дип. Можете да съхранявате крекерите в контейнер с херметическо затваряне.
Продукти
- 250 г брашно
- 1 ч.л. захар
- 1 ч.л. сол
- 1 с.л. черен сусам
- 1 с.л. бял сусам
- 2 ч.л. сушени подправки
- 30 г безсолно масло
- 150 мл прясно мляко + 1 с.л. допълнително
- 1 яйце от свободно отглеждани кокошки
- 1 1/2 с.л. семена - мак, ким, копър
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Божана Кацарова
Моята рецепта за миш-маш
Рецепти Джейми Оливър
Карпачо
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Ненад Великович
Чушки в сметана
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Зеленчуков чипс
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Банички от парено тесто