1. В кухненски робот сипете брашното, захарта, орехите, бакпулвера и подправките. Разбъркайте сместа. Добавете нарязаното на кубчета масло и разбийте отново, до получаването на трохи. Отделете 1 ч.ч. от сместа.

2. В купичка разбъркайте сметаната с лимоновия сок. Добавете сместа към останалата смес в кухненския робот. Добавете содата и яйцата и разбийте.

3. Изсипете половината смес в предварително намаслена и постлана с хартия за печене форма с пружина (диаметър 23 см) и я разстелете равномерно. Върху нея поръсете 1/3 от отделената смес от маслени трохи, половината нарязан на парченца шоколад и половината нарязани на кубчета от по 1 см круши. Изсипете останалата смес, а върху нея останалите круши и шоколад. Завършете с останалите маслени трохи.

4. Печете сладкиша на 180 градуса 50 минути. След това намалете на 170 градуса, покрийте сладкиша с алуминиево фолио и печете още 30-40 минути. Оставете сладкиша да изстине във формата 15 минути. След това го извадете и го оставете да изстине напълно върху решетка.

Продукти

  • 2 ч.ч. брашно
  • 1 ч.ч. захар
  • 1/4 ч.ч. орехи пекан
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1 ч.л. канела
  • 1/2 ч.л. индийско орехче
  • 150 г масло
  • 1 ч.ч. заквасена сметана
  • 1 лимон, сок
  • 1 ч.л. сода бикарбонат
  • 2 яйца
  • 3 твърди узрели круши
  • 1/2 ч.ч.  млечен шоколад

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички