Крамбъл сладкиш с круши и шоколад
Рецепта от: Джъстин Скофийлд
1. В кухненски робот сипете брашното, захарта, орехите, бакпулвера и подправките. Разбъркайте сместа. Добавете нарязаното на кубчета масло и разбийте отново, до получаването на трохи. Отделете 1 ч.ч. от сместа.
2. В купичка разбъркайте сметаната с лимоновия сок. Добавете сместа към останалата смес в кухненския робот. Добавете содата и яйцата и разбийте.
3. Изсипете половината смес в предварително намаслена и постлана с хартия за печене форма с пружина (диаметър 23 см) и я разстелете равномерно. Върху нея поръсете 1/3 от отделената смес от маслени трохи, половината нарязан на парченца шоколад и половината нарязани на кубчета от по 1 см круши. Изсипете останалата смес, а върху нея останалите круши и шоколад. Завършете с останалите маслени трохи.
4. Печете сладкиша на 180 градуса 50 минути. След това намалете на 170 градуса, покрийте сладкиша с алуминиево фолио и печете още 30-40 минути. Оставете сладкиша да изстине във формата 15 минути. След това го извадете и го оставете да изстине напълно върху решетка.
Продукти
- 2 ч.ч. брашно
- 1 ч.ч. захар
- 1/4 ч.ч. орехи пекан
- 1 ч.л. бакпулвер
- 1 ч.л. канела
- 1/2 ч.л. индийско орехче
- 150 г масло
- 1 ч.ч. заквасена сметана
- 1 лимон, сок
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- 2 яйца
- 3 твърди узрели круши
- 1/2 ч.ч. млечен шоколад
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Миниторта с шоколад и мандарини
Рецепти Кокосови сладки за закуска
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шампанско