1. Измийте и подсушете крушите, ябълката и нектарините. Почистете крушите и ябълката от дръжките, семките и твърдата част, без да ги белите и ги нарежете на едро. Разрежете нектарините на две и отстранете костилките им. Нарежете плодовете на едро.

2. Сложете всички плодове в плитък съд с огнеупорни дръжки и ги полейте с лимонов сок. Добавете захарта и задушете на умерен огън, докато омекнат.

3. За маслените трохи сипете брашното в купа и добавете нарязаното на малки кубчета студено масло. Размесете продуктите с помощта на пръсти, докато се получат маслени трохи. Добавете овесените ядки, тиквените семки, сусама, филираните бадеми и захарта. Разбъркайте внимателно, отново с пръсти.

4. Обелете банана и го нарежете на кръгчета. Подредете кръгчетата върху омекналите плодове. Покрийте плодовете с маслените трохи. Печете крамбъла в предварително загрята фурна на 180 градуса 30 минути. 

5. Сервирайте крамбъл с различни плодове, гарниран с лъжица заквасена сметана.

Продукти

  • 2 круши
  • 1 ябълка
  • 2 нектарини
  • 1/2 лимон
  • 1 банан
  • 3 с.л. захар
  • За маслените трохи:
  • 200 г брашно
  • 100 г масло
  • 60 г овесени ядки
  • 1 шепа сурови тиквени семки
  • 30 г филирани бадеми
  • 2 с.л. сусам
  • 4 с.л. кафява захар
  • За сервиране:
  • заквасена сметана

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички