Крамбъл с различни плодове
Рецепта от: Найджъл Слейтър
1. Измийте и подсушете крушите, ябълката и нектарините. Почистете крушите и ябълката от дръжките, семките и твърдата част, без да ги белите и ги нарежете на едро. Разрежете нектарините на две и отстранете костилките им. Нарежете плодовете на едро.
2. Сложете всички плодове в плитък съд с огнеупорни дръжки и ги полейте с лимонов сок. Добавете захарта и задушете на умерен огън, докато омекнат.
3. За маслените трохи сипете брашното в купа и добавете нарязаното на малки кубчета студено масло. Размесете продуктите с помощта на пръсти, докато се получат маслени трохи. Добавете овесените ядки, тиквените семки, сусама, филираните бадеми и захарта. Разбъркайте внимателно, отново с пръсти.
4. Обелете банана и го нарежете на кръгчета. Подредете кръгчетата върху омекналите плодове. Покрийте плодовете с маслените трохи. Печете крамбъла в предварително загрята фурна на 180 градуса 30 минути.
5. Сервирайте крамбъл с различни плодове, гарниран с лъжица заквасена сметана.
Продукти
- 2 круши
- 1 ябълка
- 2 нектарини
- 1/2 лимон
- 1 банан
- 3 с.л. захар
- За маслените трохи:
- 200 г брашно
- 100 г масло
- 60 г овесени ядки
- 1 шепа сурови тиквени семки
- 30 г филирани бадеми
- 2 с.л. сусам
- 4 с.л. кафява захар
- За сервиране:
- заквасена сметана
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Джейми Оливър
Тиквени мъфини
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене