Крамбъл с манго и ревен
Рецепта от: Нико Рейнолдс
Печените на скара манго и ревен се съчетават идеално с хрупкавите маслени трохи, за да се превърнат в сочен крамбъл.
Продукти
- 3 бр. манго
- 300 г ревен
- олио
- ½ портокал, кора и сок
- 30 г захар
- 1 с.л. течен мед
- За крамбъла:
- 75 г брашно
- 50 г масло
- 2 с.л. течен мед
- 50 г кафява захар
- 30 г овесени ядки
- 100 г филирани бадеми
- ½ ч.л. канела
- щипка сол
Начин на приготвяне:
- 1. Загрейте барбекюто така, че да има 2 зони – с директна и с индиректна топлина.
- 2. Отрежете всяко манго от двете страни на костилката, така ще получите 6 парчета манго. Намажете парчетата манго с олио, както и стъблата ревен. Поставете върху директен огън. Манго запечете за по 3-4 минути от всяка страна, а ревенът – по 2 минути. Плодовете не трябва да са напълно омекнали при печенето.
- 3. Отстранете кората на мангото и го нарежете на кубчета. Стъблата ревен нарежете на парченца. Смесете плодовете в купа и добавете към тях 30 г захар, 1 с.л. мед, както и настърганата кора на портокала, и сока му. Разбъркайте добре и изсипете сместа в тавичка (диаметър 22 см).
- 4. За крамбъла смесете в купа брашното и маслото и ги претрийте с пръсти, докато се получат маслени трохи. След това добавете захарта, меда, канелата, овесените ядки и филираните бадеми. Разбъркайте добре. Изсипете сместа равномерно върху плодовете.
- 5. Изсипете сместа за крамбъл в сух тиган и го поставете върху директен огън. Запечете сместа, като я разбърквате от време на време, докато придобие златисто кафяв цвят. След това я изсипете върху плодовете. Поставете тавичката върху индиректен огън и затворете капака на барбекюто. Печете 10-15 минути.
- 6. Сервирайте голяма лъжица от крамбъла с манго и ревен, гарниран с голяма топка ванилов сладолед.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Павел Павлов
Гофрети със сладко от круши и карамелен сос
Рецепти Джейми Оливър
Суфле с ревен и яйчен крем
Рецепти Надия Хюсеин
Десерт „Каменист път“ с ябълки и бял шоколад
Рецепти Стоян и Лора
Домашна халва с брашно
Рецепти Стоян и Лора
Тарталети от точени кори с круши
Рецепти Стоян и Лора
Топла грис халва с шамфъстъци и сладолед
Рецепти Стоян и Лора
Бонбони от кокос и малини
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадова нуга
Рецепти Ейнсли Хариът
Сметанов крем с пюре от ягоди и бъз