Печените на скара манго и ревен се съчетават идеално с хрупкавите маслени трохи, за да се превърнат в сочен крамбъл.

Продукти

  • 3 бр. манго
  • 300 г ревен
  • олио
  • ½ портокал, кора и сок
  • 30 г захар
  • 1 с.л. течен мед
  • За крамбъла:
  • 75 г брашно
  • 50 г масло
  • 2 с.л. течен мед
  • 50 г кафява захар
  • 30 г овесени ядки
  • 100 г филирани бадеми
  • ½ ч.л. канела
  • щипка сол

Начин на приготвяне:

  • 1. Загрейте барбекюто така, че да има 2 зони – с директна и с индиректна топлина.
  • 2. Отрежете всяко манго от двете страни на костилката, така ще получите 6 парчета манго. Намажете парчетата манго с олио, както и стъблата ревен. Поставете върху директен огън. Манго запечете за по 3-4 минути от всяка страна, а ревенът – по 2 минути. Плодовете не трябва да са напълно омекнали при печенето.
  • 3. Отстранете кората на мангото и го нарежете на кубчета. Стъблата ревен нарежете на парченца. Смесете плодовете в купа и добавете към тях 30 г захар, 1 с.л. мед, както и настърганата кора на портокала, и сока му. Разбъркайте добре и изсипете сместа в тавичка (диаметър 22 см).
  • 4. За крамбъла смесете в купа брашното и маслото и ги претрийте с пръсти, докато се получат маслени трохи. След това добавете захарта, меда, канелата, овесените ядки и филираните бадеми. Разбъркайте добре. Изсипете сместа равномерно върху плодовете.
  • 5. Изсипете сместа за крамбъл в сух тиган и го поставете върху директен огън. Запечете сместа, като я разбърквате от време на време, докато придобие златисто кафяв цвят. След това я изсипете върху плодовете. Поставете тавичката върху индиректен огън и затворете капака на барбекюто. Печете 10-15 минути.
  • 6. Сервирайте голяма лъжица от крамбъла с манго и ревен, гарниран с голяма топка ванилов сладолед.

Свързани рецепти

Виж всички