Крамбъл с круши
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Измийте и подсушете добре крушите. Нарежете ги на кубчета и ги сложете в купа. Нарежете орехите и кекса и добавете и тях. Разбъркайте добре.
2. За карамела сипете на дъното на малка тенджерка с дълга дръжка половината захар и я карамелизирайте. След това добавете и останалата захар, карамелизирайте. Затоплете сметаната в друга тенджерка. Сипете я при разтопената захар и щом сместа започне да клокочи по-спокойно, започнете да бъркате с тел. Дръпнете карамела от котлона и добавете маслото и рома. Разбъркайте.
3. Намаслете дълбока тавичка и изсипете в нея карамела. Върху него изсипете сместа от круши, орехи и кекс и притиснете.
4. За маслените трохи сипете върху плота брашното, смесете го със захарта. Направете кладенче в него и сложете нарязаното на кубчета студено масло и орехите. С пръсти започнете да мачкате продуктите, докато се образуват трохи.
5. Поставете трохите върху крушите без да притискате силно. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 25 минути.
6. Поръсете още топлия сладкиш с пудра захар. Сервирайте крамбъл в чиния, гарниран с топка ванилов сладолед.
2. За карамела сипете на дъното на малка тенджерка с дълга дръжка половината захар и я карамелизирайте. След това добавете и останалата захар, карамелизирайте. Затоплете сметаната в друга тенджерка. Сипете я при разтопената захар и щом сместа започне да клокочи по-спокойно, започнете да бъркате с тел. Дръпнете карамела от котлона и добавете маслото и рома. Разбъркайте.
3. Намаслете дълбока тавичка и изсипете в нея карамела. Върху него изсипете сместа от круши, орехи и кекс и притиснете.
4. За маслените трохи сипете върху плота брашното, смесете го със захарта. Направете кладенче в него и сложете нарязаното на кубчета студено масло и орехите. С пръсти започнете да мачкате продуктите, докато се образуват трохи.
5. Поставете трохите върху крушите без да притискате силно. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 25 минути.
6. Поръсете още топлия сладкиш с пудра захар. Сервирайте крамбъл в чиния, гарниран с топка ванилов сладолед.
Продукти
- За карамела:За пълнежа:4 круши 200 г пандишпанов кекс 150 г орехиЗа трохите:120 г орехи 180 г студено масло 150 г захар 150 г брашно
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери