Крамбъл с круши

Крамбъл с круши

Начин на приготвяне:

1. Измийте и подсушете добре крушите. Нарежете ги на кубчета и ги сложете в купа. Нарежете орехите и кекса и добавете и тях. Разбъркайте добре.
2. За карамела сипете на дъното на малка тенджерка с дълга дръжка половината захар и я карамелизирайте. След това добавете и останалата захар, карамелизирайте. Затоплете сметаната в друга тенджерка. Сипете я при разтопената захар и щом сместа започне да клокочи по-спокойно, започнете да бъркате с тел. Дръпнете карамела от котлона и добавете маслото и рома. Разбъркайте.
3. Намаслете дълбока тавичка и изсипете в нея карамела. Върху него изсипете сместа от круши, орехи и кекс и притиснете.
4. За маслените трохи сипете върху плота брашното, смесете го със захарта. Направете кладенче в него и сложете нарязаното на кубчета студено масло и орехите. С пръсти започнете да мачкате продуктите, докато се образуват трохи.
5. Поставете трохите върху крушите без да притискате силно. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 25 минути.
6. Поръсете още топлия сладкиш с пудра захар. Сервирайте крамбъл в чиния, гарниран с топка ванилов сладолед.

Продукти

За карамела:

За пълнежа:

  • 4 круши
  • 200 г пандишпанов кекс
  • 150 г орехи

За трохите:

  • 120 г орехи
  • 180 г студено масло
  • 150 г захар
  • 150 г брашно

Свързани рецепти