Крамбъл с ягоди

Крамбъл с ягоди

Начин на приготвяне:

1. Настържете пръчката канела в купа. Добавете захарта и брашното и разбъркайте.
2. Добавете студеното масло, нарязано на кубчета и разбъркайте продуктите с пръсти, като стискате. Трябва да получите меко и ронливо тесто.
3. Начупете тестото в керамична огнеупорна тавичка. Печете го 20 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса.
4. Почистете и нарежете ягодите на ситно. Разбийте сметаната до плътност с омощта на миксер и я охладете. Добавете сметаната към ягодите и разбъркайте добре. ПРиберете в хладилник.
5. След като крамбъла - маслените трохи са изстинали, начупете част от тях в дълбока чиния. Върху тях поставете обилно количество смес от ягоди и сметана. Поръсете с още малко начупени маслени трохи. Поднесете.

Продукти

За крамбъла:

  • 200 г брашно
  • 300 г масло
  • 1 пръчка канела
  • 1 ч.ч. пудра захар

За ягодите:

  • 1 кг ягоди
  • 2 ч.ч. заквасена или течна сметана

Свързани рецепти