Кралицата на пудингите
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. За сладкарския крем без брашно сложете в тенджерка млякото заедно с маслото, половината захар и настърганата лимонова кора. Отделно разбийте жълтъците с останалата захар и малко студено мляко. Щом млякото в тенджерката кипне добавете малко от него към жълтъците и разбъркайте. След това ги изсипете в тенджерката и разбъркайте за няколко секунди.
2. Изрежете кората на филиите хляб и ги нарежете на малки кубчета. Намажете с масло стъклена правоъгълна тавичка и разпръснете хляба на дъното и. Залейте хляба с топлия сладкарски крем и го оставете 10 минути на стайна температура да изстине.
3. Сипете вряла вода в друга по-голяма тавичка и поставете тавичката с пудинга в нея. Печете пудинга на водна баня в предварително загрята фурна на 160 градуса 30 минути.
4. За прясното сладко сипете в тенджерка замразените горски плодове и добавете желиращата захар /съдържаща пектин/. Разбъркайте докато захарта се разтопи. Изсипете сладкото върху изпечения пудинг внимателно, с помощта на черпак.
5. За меренгето разбийте белтъците в напълно чиста и суха купа с помощта на миксер. Добавете на порции захарта към тях, като продължите разбиването до получаването на твърда пяна.
6. Нанесете белтъчната пяна върху сладкото от горски плодове, като я разстелете равномерно и гладко с помощта на палетен нож. С върховете на пръстите си оформете връхчета в пяната. Печете пудинга на 150 градуса още 25 минути, докато белтъците придобият златист цвят.
7. Може да поднесете пудинга още топъл, а може да го оставите да престои 1 ден преди сервиране.
2. Изрежете кората на филиите хляб и ги нарежете на малки кубчета. Намажете с масло стъклена правоъгълна тавичка и разпръснете хляба на дъното и. Залейте хляба с топлия сладкарски крем и го оставете 10 минути на стайна температура да изстине.
3. Сипете вряла вода в друга по-голяма тавичка и поставете тавичката с пудинга в нея. Печете пудинга на водна баня в предварително загрята фурна на 160 градуса 30 минути.
4. За прясното сладко сипете в тенджерка замразените горски плодове и добавете желиращата захар /съдържаща пектин/. Разбъркайте докато захарта се разтопи. Изсипете сладкото върху изпечения пудинг внимателно, с помощта на черпак.
5. За меренгето разбийте белтъците в напълно чиста и суха купа с помощта на миксер. Добавете на порции захарта към тях, като продължите разбиването до получаването на твърда пяна.
6. Нанесете белтъчната пяна върху сладкото от горски плодове, като я разстелете равномерно и гладко с помощта на палетен нож. С върховете на пръстите си оформете връхчета в пяната. Печете пудинга на 150 градуса още 25 минути, докато белтъците придобият златист цвят.
7. Може да поднесете пудинга още топъл, а може да го оставите да престои 1 ден преди сервиране.
Продукти
- За пудинга:3 филии бял хляб 4 жълтъка 600 мл прясно мляко 25 г масло 50 г захар 1 лимон настъргана кораЗа сладкото:500 г замразени горски плодове 200 г захарЗа меренгето:5 белтъка 225 г захар
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери