Начин на приготвяне:

1. Разбийте яйцата, захарта и фино настърганата лимонова кора в купа, с помощта на миксер.
2. Добавете предварително разтопеното и охладено масло и прясното мляко и разбийте отново.
3. В друга купас месете брашното с канелата и содата. Разбъркайте.
4. Добавяйте малко по малко брашно и чай от анасон към сместа, като ги редувате. Разбивайте до хомогенност.
5. Намаслете от вътрешната страна 6 метални канчета или други високи формички. Разпределете сместа в тях, като не сипвате съвсем догоре. Печете козуначетата в предварително загрята фурна на 150 градуса 35 минути. Щом тестото е почти изпечено, забодете по едно боядисано пъдпъдъче яйце във всяко козуначе и допечете.
6. Оставете козуначетата да изстинат за кратко и след това ги извадете от формичките. Украсете с красива тънка лента.

Продукти

  • 2 яйца
  • 200 г захар
  • 1 лимон
  • настъргана кора
  • 35 г масло
  • 120 мл прясно мляко
  • 375 г брашно с набухвател
  • 2 с.л. канела
  • 2 ч.л. сода бикарбонат
  • 120 мл чай от анасон

Свързани рецепти