Козунак
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Затоплете прясното млякото в тенджерка. Поръсете маята върху него.
2. Сипете брашното върху плота и го поръсете със сол. Направете кладенче в брашното и в него сипетемлякото с маята, яйцата и мекото масло. С една ръка разбъркайте продуктите в кладенчето докато се смесят. След това постепенно добавяйте брашно, докато омесите гладко и меко тесто. Добавете канелата и продължете месенето. Месете тестото с натиск в продължение на няколко минути.
3. Отделете 1/3 от тестото. Към останалото тесто добавете едрата захар за декорация и я омесете. По-малкото парче тесто разточете леко върху набрашнен плот. Увийте тестото с едрата захар в него, като в кърпа.
4. Поставете така оформения козунак в добре намаслена правогълна форма за кекс, постлана с хартия за печене. Покрийте го с прозрачно фолио и го оставете да втаса 30 минути. След това отстранете прозрачното фолио и изпечете козунака в предварително загрята фурна на 180 градуса за 50 минути.
5. Нарежете козунака на филии, поднесете с масло.
2. Сипете брашното върху плота и го поръсете със сол. Направете кладенче в брашното и в него сипетемлякото с маята, яйцата и мекото масло. С една ръка разбъркайте продуктите в кладенчето докато се смесят. След това постепенно добавяйте брашно, докато омесите гладко и меко тесто. Добавете канелата и продължете месенето. Месете тестото с натиск в продължение на няколко минути.
3. Отделете 1/3 от тестото. Към останалото тесто добавете едрата захар за декорация и я омесете. По-малкото парче тесто разточете леко върху набрашнен плот. Увийте тестото с едрата захар в него, като в кърпа.
4. Поставете така оформения козунак в добре намаслена правогълна форма за кекс, постлана с хартия за печене. Покрийте го с прозрачно фолио и го оставете да втаса 30 минути. След това отстранете прозрачното фолио и изпечете козунака в предварително загрята фурна на 180 градуса за 50 минути.
5. Нарежете козунака на филии, поднесете с масло.
Продукти
- 125 мл прясно мляко 1 пакетче суха мая щипка сол 350 г брашно 2 яйца 75 г масло щипка канела 150 г едра захар
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери