Корнуелски бюреци
1. За тестото смесете с помощта на кухненски робот брашното, маслото, маста и щипка сол. Щом продуктите се смесят малко добавете на тънка струйка студената вода. Продължете разбъркването до получаване на гладко тесто. Оставете тестото да почине в хладилник.
2. За плънката обелете и нарежете на дребни кубчета картофите, моркова и целината. Сложете ги в тенджера с вода и ги посолете. Щом заври водата оставете зеленчуците да се бланшират 2 минути. Прецедете ги и ги сложете в купа. Към тях прибавете каймата, нарязаните на ситно лук и магданоз и едно яйце. Овкусете с повече сол и черен пипер и разбъркайте хубаво.
3. Разточете тестото на голям тънък лист, като поръсвате брашно под и върху него. С помощта на ринг изрежете кръгове от тестото. Във всеки кръг сложете доволно количество плънка. Намажете краищата на кръгчетата с разбито яйце и захлупете бюреците. С помощта на палец и показалец оформете ръб на всеки бюрек. Наредете бюреците в тава, постлана с хартия за печене и ги намажете с яйце. Изпечете ги за 20 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Продукти

  • За тестото:500 г брашно 125 г масло 150 г свинска мас 1 щипка сол 100 мл студена водаЗа пълнежа:2 картофа 1 голям морков 250 г целина /глава/ брой сол 1 глава лук 1 връзка магданоз 1 яйце 400 г телешка кайма черен пипер яйце за намазване

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички