Корнуелски бюреци

Корнуелски бюреци

Начин на приготвяне:

1. За тестото смесете с помощта на кухненски робот брашното, маслото, маста и щипка сол. Щом продуктите се смесят малко добавете на тънка струйка студената вода. Продължете разбъркването до получаване на гладко тесто. Оставете тестото да почине в хладилник.
2. За плънката обелете и нарежете на дребни кубчета картофите, моркова и целината. Сложете ги в тенджера с вода и ги посолете. Щом заври водата оставете зеленчуците да се бланшират 2 минути. Прецедете ги и ги сложете в купа. Към тях прибавете каймата, нарязаните на ситно лук и магданоз и едно яйце. Овкусете с повече сол и черен пипер и разбъркайте хубаво.
3. Разточете тестото на голям тънък лист, като поръсвате брашно под и върху него. С помощта на ринг изрежете кръгове от тестото. Във всеки кръг сложете доволно количество плънка. Намажете краищата на кръгчетата с разбито яйце и захлупете бюреците. С помощта на палец и показалец оформете ръб на всеки бюрек. Наредете бюреците в тава, постлана с хартия за печене и ги намажете с яйце. Изпечете ги за 20 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Продукти

За тестото:

  • 500 г брашно
  • 125 г масло
  • 150 г свинска мас
  • 1 щипка сол
  • 100 мл студена вода

За пълнежа:

  • 2 картофа
  • 1 голям морков
  • 250 г целина /глава/
  • брой сол
  • 1 глава лук
  • 1 връзка магданоз
  • 1 яйце
  • 400 г телешка кайма
  • черен пипер

  • яйце за намазване

Свързани рецепти