Корнуелски бюреци
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. За тестото смесете с помощта на кухненски робот брашното, маслото, маста и щипка сол. Щом продуктите се смесят малко добавете на тънка струйка студената вода. Продължете разбъркването до получаване на гладко тесто. Оставете тестото да почине в хладилник.
2. За плънката обелете и нарежете на дребни кубчета картофите, моркова и целината. Сложете ги в тенджера с вода и ги посолете. Щом заври водата оставете зеленчуците да се бланшират 2 минути. Прецедете ги и ги сложете в купа. Към тях прибавете каймата, нарязаните на ситно лук и магданоз и едно яйце. Овкусете с повече сол и черен пипер и разбъркайте хубаво.
3. Разточете тестото на голям тънък лист, като поръсвате брашно под и върху него. С помощта на ринг изрежете кръгове от тестото. Във всеки кръг сложете доволно количество плънка. Намажете краищата на кръгчетата с разбито яйце и захлупете бюреците. С помощта на палец и показалец оформете ръб на всеки бюрек. Наредете бюреците в тава, постлана с хартия за печене и ги намажете с яйце. Изпечете ги за 20 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
2. За плънката обелете и нарежете на дребни кубчета картофите, моркова и целината. Сложете ги в тенджера с вода и ги посолете. Щом заври водата оставете зеленчуците да се бланшират 2 минути. Прецедете ги и ги сложете в купа. Към тях прибавете каймата, нарязаните на ситно лук и магданоз и едно яйце. Овкусете с повече сол и черен пипер и разбъркайте хубаво.
3. Разточете тестото на голям тънък лист, като поръсвате брашно под и върху него. С помощта на ринг изрежете кръгове от тестото. Във всеки кръг сложете доволно количество плънка. Намажете краищата на кръгчетата с разбито яйце и захлупете бюреците. С помощта на палец и показалец оформете ръб на всеки бюрек. Наредете бюреците в тава, постлана с хартия за печене и ги намажете с яйце. Изпечете ги за 20 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Продукти
- За тестото:500 г брашно 125 г масло 150 г свинска мас 1 щипка сол 100 мл студена водаЗа пълнежа:2 картофа 1 голям морков 250 г целина /глава/ брой сол 1 глава лук 1 връзка магданоз 1 яйце 400 г телешка кайма черен пипер яйце за намазване
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Пай с ябълки и къпини
Рецепти Бисквити с кашкавал
Рецепти Хляб със сирене и маслини
Рецепти Рудолф ван Веен
Бохемски колачета
Рецепти Рудолф ван Веен
Колебяка
Рецепти Рудолф ван Веен
Кралски кейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Кекс с гранола
Рецепти Божана Кацарова
Гювеч със заешко и гъби
Рецепти Божана Кацарова
Козуначена торта
Рецепти Нина Бабич
Сладкиш с бадеми и шоколад