Начин на приготвяне:

1. Разделете всеки кремвирш на две, ако са по-дълги. Промушете клечка през всяка половинка.
Оваляйте всеки кремвирш в брашно.
2. В купа направете панировката като смесите двата вида брашно -пшенично и едросмляно царевично. Направете кладенче в брашното и в него сложете яйцата, подправката, бакпулвера и рядкото кисело мляко. Разбъркайте до хомогенност.
3. Потопете всеки кремвирш на клечка така, че да целия кремвирш да се покрие равномерно с панировка.
4. Загрейте голямо количество олио в тенджера и потапяйте кремвиршите, като първите няколко секунди ги задържате с ръка, а след това ги пуснете. пържете до златисто кафяво, около 4 минути. Изпържените кремвирши поставйте върху кухненска салфетка.
5. Забучете корндозите в метална кутия, пълна със сол. Поднесете ги с гарнитури в отделни чинийки - горчица, кетчуп и чери доматчета.

Продукти

  • 10 бр. кремвирши
  • 150 г пшенично брашно
  • 100 г царевично брашно
  • 1 с.л. кажунска подправка
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 2 яйца
  • 350 мл кисело мляко

Допълнително:

  • олио за пържене
  • 10 дървени клечки или шишчета

Свързани рецепти