Корндог
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Разделете всеки кремвирш на две, ако са по-дълги. Промушете клечка през всяка половинка.
Оваляйте всеки кремвирш в брашно.
2. В купа направете панировката като смесите двата вида брашно -пшенично и едросмляно царевично. Направете кладенче в брашното и в него сложете яйцата, подправката, бакпулвера и рядкото кисело мляко. Разбъркайте до хомогенност.
3. Потопете всеки кремвирш на клечка така, че да целия кремвирш да се покрие равномерно с панировка.
4. Загрейте голямо количество олио в тенджера и потапяйте кремвиршите, като първите няколко секунди ги задържате с ръка, а след това ги пуснете. пържете до златисто кафяво, около 4 минути. Изпържените кремвирши поставйте върху кухненска салфетка.
5. Забучете корндозите в метална кутия, пълна със сол. Поднесете ги с гарнитури в отделни чинийки - горчица, кетчуп и чери доматчета.
Оваляйте всеки кремвирш в брашно.
2. В купа направете панировката като смесите двата вида брашно -пшенично и едросмляно царевично. Направете кладенче в брашното и в него сложете яйцата, подправката, бакпулвера и рядкото кисело мляко. Разбъркайте до хомогенност.
3. Потопете всеки кремвирш на клечка така, че да целия кремвирш да се покрие равномерно с панировка.
4. Загрейте голямо количество олио в тенджера и потапяйте кремвиршите, като първите няколко секунди ги задържате с ръка, а след това ги пуснете. пържете до златисто кафяво, около 4 минути. Изпържените кремвирши поставйте върху кухненска салфетка.
5. Забучете корндозите в метална кутия, пълна със сол. Поднесете ги с гарнитури в отделни чинийки - горчица, кетчуп и чери доматчета.
Продукти
- 10 бр. кремвирши 150 г пшенично брашно 100 г царевично брашно 1 с.л. кажунска подправка 1 ч.л. бакпулвер 2 яйца 350 мл кисело млякоДопълнително: олио за пържене 10 дървени клечки или шишчета
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Божана Кацарова
Моята рецепта за миш-маш
Рецепти Джейми Оливър
Лесно фондю със сирене
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Ненад Великович
Тапенада от маслини и лимон
Рецепти Ненад Великович
Мини пици от тортиля
Рецепти Ненад Великович
Пълнен сандвич със салса
Рецепти Ненад Великович
Рулца със сушени сливи и ементал
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Морски шишчета с шафран и чеснови крутони
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Тиквички в кимионов сос