Начин на приготвяне:

1. Нарежете месото на тънки шницели, изтънете ги с чукче. Овкусете ги със сол и пипер. Между два изтънени шницела сложете по един резен шунка и парчета ементал.
2. Разбийте съвсем леко яйцата, а галетата смесете с червен пипер.
3. Оваляйте „сандвичите“ от месо първо в брашно, след това ги потопете в разбитото яйце и накрая в галетата.
4. Сгорещете зехтина и маслото и в тях изпържете за кратко месото докато се зачерви. Прехвърлете го в тавичка.
3. За бешамела направете светла запръжка от маслото и брашното. Сгорещете млякото и го излейте наведнъж в брашното. Бъркайте енергично до получаване на гладък сос. Сложете жълтъците и разбъркайте. Сварете соса за няколко минути, като го подправите с индийско орехче, сол и черен пипер.
4. Залейте месото със соса, поръсете с настърган кашкавал и изпечете ястието за не повече от 20 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Продукти

  • 600 г свинско каре
  • 4 слайса шунка
  • 4 филийки сирене ементал
  • сол и черен пипер на вкус
  • 2 яйца
  • 1 ч.ч. галета
  • 2 ч.л. червен пипер
  • 3 с.л. брашно
  • 50 г масло
  • 2 с.л. зехтин
  • настърган кашкавал за поръсване

За соса бешамел:

  • 40 г краве масло
  • 2 с.л. брашно
  • 500 мл прясно мляко
  • 2 жълтъка
  • 0.25 ч.л. прясно настъргано индийско орехче
  • сол на вкус

Свързани рецепти