Кордон бльо с ананас в хавайски стил
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Сложете ориза в тенджера с подсолена вода и го варете до готовност. Прецедете го.
2. Обелете ананаса, като първо отрежете дръжката му и капаче от дъното му, за да може да стои изправен. Режете кората на ананаса по-дълбоко, така, че да изрежете и черните точки. Разрежете обеления ананас на две половини, по дължина и изрежете твърдата част по средата на всяка. Нарежете 1/4 от ананаса на плоски парчета.
3. Разрежете всяко парче пилешко месо на две, по дължина, така, че да се отвори, не до края. Поставете парче чедър, върху него шунка и 2 парчета ананас, прегънете сиренето на две, да покрие шунката и ананаса. Затворете месото и го захванете с помощта на две коктейлни клечки. Поръсете напълнените шницели със сол и черен пипер.
4. В една чиния сипете брашното, а в друга галета. Разбийте яйцата. Заглейте 1 пръст олио в тиган. Овалвайте шницелите първо в брашно, след това в яйца и накрая в галета. Пържете месото от двете страни, по около 6 минути от всяка, до златисто.
5. За салатата нарежете останалия ананас на кубчета и го сложете в купа. Прецедете боба от консервата и го добавете и него. Нарежете доматите на кубчета, а лука на тънки полумесеци. Добавете и измитите и подсушени листа салата. Овкусете с чили соса и разбъркайте.
6. Отстранете клечките от пилешкото месо и го разрежете под диагонал, по средата. Сервирайте варен ориз с ядки, панирано пилешко и салата.
2. Обелете ананаса, като първо отрежете дръжката му и капаче от дъното му, за да може да стои изправен. Режете кората на ананаса по-дълбоко, така, че да изрежете и черните точки. Разрежете обеления ананас на две половини, по дължина и изрежете твърдата част по средата на всяка. Нарежете 1/4 от ананаса на плоски парчета.
3. Разрежете всяко парче пилешко месо на две, по дължина, така, че да се отвори, не до края. Поставете парче чедър, върху него шунка и 2 парчета ананас, прегънете сиренето на две, да покрие шунката и ананаса. Затворете месото и го захванете с помощта на две коктейлни клечки. Поръсете напълнените шницели със сол и черен пипер.
4. В една чиния сипете брашното, а в друга галета. Разбийте яйцата. Заглейте 1 пръст олио в тиган. Овалвайте шницелите първо в брашно, след това в яйца и накрая в галета. Пържете месото от двете страни, по около 6 минути от всяка, до златисто.
5. За салатата нарежете останалия ананас на кубчета и го сложете в купа. Прецедете боба от консервата и го добавете и него. Нарежете доматите на кубчета, а лука на тънки полумесеци. Добавете и измитите и подсушени листа салата. Овкусете с чили соса и разбъркайте.
6. Отстранете клечките от пилешкото месо и го разрежете под диагонал, по средата. Сервирайте варен ориз с ядки, панирано пилешко и салата.
Продукти
- 4 парчета х100 г пилешки гърди 1 ананас 4 слайса сирене чедър 4 слайса шунка 100 г брашно 100 г галета 3 яйца олио сол и черен пиперЗа салатата:400 г черен боб от консерва 2 домата 1 глава червен лук 1 зелена салата 2 с.л. сладък чили сос
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери