Конфитюр от ягоди с ванилия и черен пипер
Рецепта от: Нина Бабич
©2019 FOX Networks Group Bulgaria
1. Почистете ягодите и ги разрежете на четвъртинки. Сложете ги в тенджера заедно със захарта. Сипете пипера и ванилията и разбъркайте. Оставете ягодите да постоят така 1 час, за да пуснат сока си и да поемат черния пипер.
2. След това гответе сместа на умерен огън, като бъркате периодично, за да не загори. Когато конфитюрът достигне желаната гъстота - след 20-30 минути, дръпнете от огъня и охладете.
3. Съхранявайте конфитюра в хладилник. Можете да го поднесете както към сладкиши, така и към нещо солено, като сирене или хамон, например.
Продукти
- 2 кг ягоди
- 750 г захар
- 2 г смлян черен пипер
- 1 ч.л. ванилов екстракт
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Мариновани гъби
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Полейник
Рецепти Ненад Великович
Рулца с яйца и спанак
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Зелена баница със спанак
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Бързи блини с конфитюр от праскови
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Банички от парено тесто
Рецепти Пилешки хамбургер