Конфитюр от ягоди с ванилия и черен пипер
Рецепта от: Нина Бабич
©2019 FOX Networks Group Bulgaria
Рецептата за този конфитюр е бърза и лесна. Важно е само ягодите да са в сезона си!
Продукти
- 2 кг ягоди
- 750 г захар
- 2 г смлян черен пипер
- 1 ч.л. ванилов екстракт
Начин на приготвяне:
- 1. Почистете ягодите и ги разрежете на четвъртинки. Сложете ги в тенджера заедно със захарта. Сипете пипера и ванилията и разбъркайте. Оставете ягодите да постоят така 1 час, за да пуснат сока си и да поемат черния пипер.
- 2. След това гответе сместа на умерен огън, като бъркате периодично, за да не загори. Когато конфитюрът достигне желаната гъстота - след 20-30 минути, дръпнете от огъня и охладете.
- 3. Съхранявайте конфитюра в хладилник. Можете да го поднесете както към сладкиши, така и към нещо солено, като сирене или хамон, например.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Конфитюр от кайсии с кардамон и джинджифил
Рецепти Стоян и Лора
Сладко от ягоди с портокал и амарето
Рецепти Примож Долничар
Мармалад от боровинки и мармалад от малини
Рецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джейми Оливър
Чили чътни
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Ненад Великович
Рулца с яйца и спанак
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Банички от парено тесто
Рецепти Пилешки хамбургер