Конфитюр от ягоди с ванилия и черен пипер

©2019 FOX Networks Group Bulgaria
Конфитюр от ягоди с ванилия и черен пипер
Свързани предавания: Нина Бабич: Моята френска пекарнаГледайте Вторник, 31 март, 03:35 | Вторник, 31 март, 06:10

Начин на приготвяне:

1. Почистете ягодите и ги разрежете на четвъртинки. Сложете ги в тенджера заедно със захарта. Сипете пипера и ванилията и разбъркайте. Оставете ягодите да постоят така 1 час, за да пуснат сока си и да поемат черния пипер. 


2. След това гответе сместа на умерен огън, като бъркате периодично, за да не загори. Когато конфитюрът достигне желаната гъстота - след 20-30 минути, дръпнете от огъня и охладете.
 
3. Съхранявайте конфитюра в хладилник. Можете да го поднесете както към сладкиши, така и към нещо солено, като сирене или хамон, например.

Продукти

 

  • 2 кг ягоди
  • 750 г захар
  • 2 г смлян черен пипер
  • 1 ч.л. ванилов екстракт

Свързани рецепти