Компот от праскови
Рецепта от: Примож Долничар
1. Измийте прасковите и ги разрежете на половини. Отстранете костилките и разрежете на четвъртини.
2. Подредете резените праскови плътно в чисти буркани с херметическо затваряне или винтови капачки. Добавете и по две тънки кръгчета лимон във всеки буркан.
3. В тенджера сипете 1 литър вода и 500 г захар. Пуснете и стръкчетата мащерка. Щом водата заври, а захарта се разтопи, дръпнете от огъня.
4. Залейте прасковите в бурканите със захарната вода. Поставете в бурканите и стръкче мащерка, ако желаете. Притиснете плодовете с мрежичка и затворете бурканите.
5. Сипете вода в голяма тенджера и я загрейте до 80 градуса. Поставете 4 дървени клечки за хранене на дъното на тенджерата, така че да образуват решетка. Поставете бурканите с праскови в тенджерата и стерилизирайте в продължение на 20 минути.
Продукти
- праскови
- 1 литър вода
- 500 г захар
- 1-2 стръкчета мащерка
- органичен лимон
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джейми Оливър
Чили чътни
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Ненад Великович
Рулца с яйца и спанак
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Банички от парено тесто
Рецепти Пилешки хамбургер
Рецепти Американски сандвич
Рецепти Рудолф ван Веен
Пилешко сате в тесто
Рецепти Рудолф ван Веен
Джинджифилова къща