Компот от кайсии
Рецепта от: Примож Долничар
1. Сипете водата и захарта в тенджера и оставете сместа да заври.
2. Измийте кайсиите и ги разделете на половинки. Отстранете костилките и подредете половинките кайсии в чист буркан, нагоре с разрязаната част.
3. Изтискайте лимоновия сок върху кайсиите.
4. Залейте кайсиите с топлата подсладена вода. Поставете мрежичка върху плодовете и затворете с винтова капачка или херметически.
5. Стерилизирайте компотите в загрята на 80 градуса фурна за 20 минути.
6. Компотите са готови за консумация след 14 дни.
Продукти
- кайсии
- 1 литър вода
- 300 г захар
- 1/2 лимон
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Банички от парено тесто
Рецепти Пилешки хамбургер
Рецепти Американски сандвич
Рецепти Рудолф ван Веен
Пилешко сате в тесто
Рецепти Рудолф ван Веен
Джинджифилова къща
Рецепти Рудолф ван Веен
Италиански солен кейк
Рецепти Божана Кацарова
Понички със сладкарски крем