Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Компир

категория 0/5
1. Направете по 10-12 разреза с нож върху всеки картоф и ги сложете за около 4 минути в микровълнова фурна, за да омекнат. Може да го направите и в обикновена фурна, но ще отнеме към 40 минути.
2. Настържете моркова. Чушките нарежете на тънки ивички, а краставичките - на кръгчета. Бланширайте граха във вряща подсолена вода.
3. В купа смесете киселото мляко със ситно нарязания магданоз. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте.
4. Разрежете на половинки картофите, отрежете и тънки филийки от дъното им, за да стоят стабилно. Издълбайте картофите с помощта на лъжица или малък нож. Намачкайте вътрешността на картофите и я добавете към киселото мляко. Наредете картофите в тавичка. Напълнете ги със сместа от кисело мляко. Отгоре разпределете моркова, чушките, краставичките, царевицата, граха. Поръсете с червен пипер и настърган кашкавал. Запечете картофите в предварително загрята на 180 градуса фурна за 5 минути.
5. В купа смесете различните видове зелена салата, чери доматчетата и останалите морков и чушки. Овкусете със сол, черен пипер и зехтин.
За деца:
не
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен