Начин на приготвяне:

1. Направете по 10-12 разреза с нож върху всеки картоф и ги сложете за около 4 минути в микровълнова фурна, за да омекнат. Може да го направите и в обикновена фурна, но ще отнеме към 40 минути.
2. Настържете моркова. Чушките нарежете на тънки ивички, а краставичките - на кръгчета. Бланширайте граха във вряща подсолена вода.
3. В купа смесете киселото мляко със ситно нарязания магданоз. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте.
4. Разрежете на половинки картофите, отрежете и тънки филийки от дъното им, за да стоят стабилно. Издълбайте картофите с помощта на лъжица или малък нож. Намачкайте вътрешността на картофите и я добавете към киселото мляко. Наредете картофите в тавичка. Напълнете ги със сместа от кисело мляко. Отгоре разпределете моркова, чушките, краставичките, царевицата, граха. Поръсете с червен пипер и настърган кашкавал. Запечете картофите в предварително загрята на 180 градуса фурна за 5 минути.
5. В купа смесете различните видове зелена салата, чери доматчетата и останалите морков и чушки. Овкусете със сол, черен пипер и зехтин.

Продукти

  • 4 големи картофи
  • 100 г грах
  • 1 голям морков
  • 1 червена чушка
  • 3 кисели краставички
  • 100 г кисело мляко
  • 4 стръка магданоз или кориандър
  • 50 г царевица
  • 50 г настърган кашкавал
  • сол и черен пипер
  • 1 с.л. червен пипер

За салатата:

  • микс от зелени салати
  • 200 г чери домати

Свързани рецепти