Компир
1. Направете по 10-12 разреза с нож върху всеки картоф и ги сложете за около 4 минути в микровълнова фурна, за да омекнат. Може да го направите и в обикновена фурна, но ще отнеме към 40 минути.
2. Настържете моркова. Чушките нарежете на тънки ивички, а краставичките - на кръгчета. Бланширайте граха във вряща подсолена вода.
3. В купа смесете киселото мляко със ситно нарязания магданоз. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте.
4. Разрежете на половинки картофите, отрежете и тънки филийки от дъното им, за да стоят стабилно. Издълбайте картофите с помощта на лъжица или малък нож. Намачкайте вътрешността на картофите и я добавете към киселото мляко. Наредете картофите в тавичка. Напълнете ги със сместа от кисело мляко. Отгоре разпределете моркова, чушките, краставичките, царевицата, граха. Поръсете с червен пипер и настърган кашкавал. Запечете картофите в предварително загрята на 180 градуса фурна за 5 минути.
5. В купа смесете различните видове зелена салата, чери доматчетата и останалите морков и чушки. Овкусете със сол, черен пипер и зехтин.

Продукти

  • 4 големи картофи 100 г грах 1 голям морков 1 червена чушка 3 кисели краставички 100 г кисело мляко 4 стръка магданоз или кориандър 50 г царевица 50 г настърган кашкавал сол и черен пипер 1 с.л. червен пиперЗа салатата: микс от зелени салати 200 г чери домати

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички