Коледни сладки с бяла глазура

Коледни сладки с бяла глазура

Начин на приготвяне:

С помощта на робот или миксер се разбива маслото заедно със захарта до крем. Добавя се и медът, а след това яйцето. След получаването на кремообразната смес, се добавя брашното, което предварително е смесено с бакпулвер или сода, и се бърка на ръка. Тъй като маслото трудно ще поеме брашното, изсипете на плота сместа и с длани събирайте на едно място сместа, стискайте я и след това я притиснете. Целта е да се получи тесто без да се меси. Тестото се разточва на лист с дебелина 1/2 см. разточвайте направо върху хартия за печене, за да не се налага да прехвърляте сладките. С помощта на формички направете каквито искате фигурки. Ако ще ползвате сладките само за украса на елха, не слагайте набухвател. Така тестото ще стане по-твърдо и издръжливо. Когато сладките са оформени, оставете ги да починат поне 1/2 час преди печене. Сладките се пекат 15 мин във фурна на 180 градуса. направете дупчици на сладките, ако ще ги окачате, по средата на печенето.
За глазурата разбийте с миксер един белтък с половината пудра захар. Добавете и лимоновия сок, но не наведнъж. Добавете и останалата захар, като разбърквате с шпатула.

Продукти

  • 375 г захар
  • 300 г масло
  • 1 яйце
  • 85 г мед
  • 570 г брашно
  • 60 г млян джинджифил
  • 20 г сода бикарбонат
  • 10 г сол
  • 1 ambachtelijk brood (land- of stokbrood)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 groene peper
  • 1 blik tonijn op olie
  • 6 tomaten
  • 1 el kappertjes

За глазурата

  • 1 белтък
  • 1 ч.л. лимонов сок
  • 300 г пудра захар

Свързани рецепти