Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Коледна корона с червени плодове и шоколад

категория 0/5
1. В купичка сипете леко затопленото прясно мляко. Върху него поръсете захарта и сухата мая. Разбъркайте леко и оставете настрани за 10 минути.
2. В купа разбийте с помощта на миксер яйцата с 1 ч.ч. захар, до изсветляване. Добавете предварително счуканите шушулки кардамон, солта и разтопеното масло. Добавете и сместа с маята. Разбийте до хомогенност.
3. Добавете половината брашно и разбъркайте до образуването на топка. Добавете останалото брашно и доомесете тестото върху плота. Поставете топката тесто в набрашнена купа. Покрийте с кърпа или фолио и оставете да втасва час и половина.
4. Разточете тестото в правоъгълна форма на лист с дебелина 2-3 см. Намажете с шоколовия крем и поръсете с фино настърганата кора на портокала, който предварително добре сте измили и подсушили. Наржете печените белени лешници и ги поръсете върху тестото.
5. В купа сипете различни червени плодове и ги поръсете с брашно, канела и кафява захар. Разбъркайте внимателно.
6. разпределете плодовете върху тестото. Навийте на стегнато руло откъм по-дългата страна. Разрежете рулото на две, по дължина, с помощта на нож, като в единия край оставите  неразрязани 2-3 см. Сплетете тестото на плитка, като едновременно с това го завиете на венец, с пълнежа нагоре.
7. Намаслете дълбока тавичка или форма и я поръсете с малко кафява захар. Поставете короната вътре и я оставете да втаса за 30 минути. Намажете я с малко прясно мляко и поръсете с канела и кафява захар. Печете в предварително загрята фурна на 175 градуса 30 минути.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Филипа Гомеш