Коледен щрудел

Коледен щрудел

Начин на приготвяне:

1. Върху кухненска кърпа разстелете три кори, като леко ги застъпите една с друга. Намажете ги с разтопено масло.
2. Поръсете канела и захар. Начупете джинджифиловите бисквити и ги поръсете и тях.
3. Постелете втори слой кори. Намажете ги с масло.
4. В купа начупете останал коледен пудинг. Обелете и настържете ябълки или круши и дюли. Разбъркайте сместа и я поръсете върху корите.
5. В единия, по-къс, край на щрудела поставете парченца шоколад. С помощта на кърпата завийте щрудела на руло, откъм късия край. Прехвърлете щрудела в тавичка и го намажете с разтопено масло. Поръсете с малко кафява захар и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 45 минути.
6. Поръсете топлия щрудел с пудра захар и го нарежете на парчета и го поднесет с ванилов крем или заквасена сметана.

Продукти

  • 6 листа кори за баница
  • 125 г разтопено масло
  • 1 ч.л. канела
  • 100 г светлокафява захар
  • 4 джинджифилови бисквити
  • 400 г коледен пудинг
  • 50 г натурален шоколад
  • 3 ябълки или круши
  • 1 дюля
  • пудра захар за поръсване

Свързани рецепти