Коледен пудинг с бира
Продукти
- 100 г пълнозърнесто брашно 150 г нарязан хляб 1 ч.л. мая 100 г мазнина (масло олио или смесена) 300 г стафиди 200 г захаросани плодове /задължително череши/ 200 г сушени плодове 100 г кафява захар ядки по избор 500 мл бира 250 мл прясно мляко 3 яйца 1 ч.л. индийско орехче 0.5 ч.л. канела 1 настъргана лимонова кора 1 настъргана портокалова кора ром
Начин на приготвяне:
- Добавят се две чаши брашно, нарязаните на ситно сушени плодове и ядки, може плодове от сладко. Разбърква се, така че да не останат едри парчета. Добавят се мазнината, захарта, за предпочитане черна – по-ароматна и по-влажна е. Добавя се смес от подправки на вкус – канела, карамфил, звезден анасон, семе от копър, индийско орехче. Малко мляко, яйца, настъргана лимонова и портокалова кора, бакпулвер, бира (тъмната е с по-богат вкус). Готовото тесто се изсипва в намазана форма, която се покрива с капак или алуминиево фолио и се слага в тенджера с малко вода. Когат
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Зелена баница със спанак
Рецепти Рудолф ван Веен
Пица с кладница, рукола и прошуто
Рецепти Бисквити с кашкавал
Рецепти Сладкиш със сушени сливи
Рецепти Фокача
Рецепти Рудолф ван Веен
Бохемски колачета
Рецепти Рудолф ван Веен
Колебяка
Рецепти Рудолф ван Веен
Кралски кейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Кекс с гранола
Рецепти Щрудел с месо