Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Коледен пудинг с бира

Стъпки

  1. Prev1/7Next

    Добавят се две чаши брашно, нарязаните на ситно сушени плодове и ядки, може плодове от сладко.
  2. Prev2/7Next

    Разбърква се, така че да не останат едри парчета.
  3. Prev3/7Next

    Добавят се мазнината, захарта, за предпочитане черна – по-ароматна и по-влажна е.
  4. Prev4/7Next

    Добавя се смес от подправки на вкус – канела, карамфил, звезден анасон, семе от копър, индийско орехче.
  5. Prev5/7Next

    Малко мляко, яйца, настъргана лимонова и портокалова кора, бакпулвер, бира (тъмната е с по-богат вкус).
  6. Prev6/7Next

    Готовото тесто се изсипва в намазана форма, която се покрива с капак или алуминиево фолио и се слага в тенджера с малко вода.
  7. Prev7/7Next

    Когато водата заври, котлонът се намалява. Пудингът е готов, когато се втвърди отгоре и ръбчето му се е отлепило от формата. Хладкият пудинг се напръсква обилно с ром, коняк или уиски. Пудингът може да се съхранява цял месец увит в хартия в хладилника.
категория 0/5
За деца:
не
За вегетарианци:
да