Коледен пудинг с бира

Коледен пудинг с бира

Подготовка

Добавят се две чаши брашно, нарязаните на ситно сушени плодове и ядки, може плодове от сладко. Разбърква се, така че да не останат едри парчета. Добавят се мазнината, захарта, за предпочитане черна – по-ароматна и по-влажна е. Добавя се смес от подправки на вкус – канела, карамфил, звезден анасон, семе от копър, индийско орехче. Малко мляко, яйца, настъргана лимонова и портокалова кора, бакпулвер, бира (тъмната е с по-богат вкус). Готовото тесто се изсипва в намазана форма, която се покрива с капак или алуминиево фолио и се слага в тенджера с малко вода. Когат

Продукти

  • 100 г пълнозърнесто брашно
  • 150 г нарязан хляб
  • 1 ч.л. мая
  • 100 г мазнина (масло
  • олио или смесена)
  • 300 г стафиди
  • 200 г захаросани плодове /задължително череши/
  • 200 г сушени плодове
  • 100 г кафява захар
  • ядки по избор
  • 500 мл бира
  • 250 мл прясно мляко
  • 3 яйца
  • 1 ч.л. индийско орехче
  • 0.5 ч.л. канела
  • 1 настъргана лимонова кора
  • 1 настъргана портокалова кора
  • ром

Свързани рецепти