Начин на приготвяне:

1. В голямо хаванче счукайте обелената скилидка чесън заедно със сушените люти чушки и мравешката дъвка*. Добавете бульона от скариди и доматения сок. Овкусете със сол и черен пипер.

2. Може да продължите да приготвяте коктейла направо в хаванчето или да пресипете основата в друг дълбок съд. Добавете нарязаните на кубчета сварени октопод и калмари. Върху тях разпределете нарязаните на дребно краставица, домати, червен лук и люти чушки. Добавете и нарязания на тънки кръгчета пресен лук и листа кориандър. След това е ред на скаридите.

3. Най-отгоре подредете резни авокадо. Поръсете със сок от лайм и нарязани на ситно кориандър и пресен лук.

4. Поднесете коктейла от скариди със солени крекери и царевичен чипс.

 

*Вместо този трудно достъпен продукт може да използвате 1/4 ч.л. паста от скариди.

Продукти

  • 1 скилидка чесън
  • 5 сушени люти чушки
  • 1 ч.л. мравешка дъвка
  • 150 мл бульон от скариди
  • 100 мл доматен сок
  • сол и прясно смлян черен пипер
  • 50 г сварен октопод
  • 50 г сварени калмари
  • 1/2 ч.ч. нарязана на дребни кубчета краставица
  • 1/4 ч.ч. нарязани на дребно домати
  • 1 с.л. нарязана на дребно чушка Халапеньо
  • 2 с.л. нарязан червен лук
  • 1 с.л. листа кориандър
  • 1 с.л. нарязан пресен лук
  • 120 г бланширани обелени скариди
  • 1/2 лайм, сок
  • 1/2 авокадо

 

Свързани рецепти