Кокосово желе с манго
Рецепта от: Дона Хей
1. Сложете в купичка топла вода и поръсете върху нея желатина. Разбъркайте.
2. В тенджерка загрейте кокосовата сметана заедно с пудрата захар, екстракта от ванилия и лимоновия сок. Разбъркайте и оставете сместа да заври. Добавете желатина и бъркайте в продължение на 1 минута. Дръпнете от котлона.
3. Намажете чашки по 125 мл с олио. Разсипете кокосовата смес в чашките и ги сложете в хладилник за 4 часа.
4. Обърнете кокосовото желе върху чиния и го поднесете с половин зряло манго и половин лайм.
2. В тенджерка загрейте кокосовата сметана заедно с пудрата захар, екстракта от ванилия и лимоновия сок. Разбъркайте и оставете сместа да заври. Добавете желатина и бъркайте в продължение на 1 минута. Дръпнете от котлона.
3. Намажете чашки по 125 мл с олио. Разсипете кокосовата смес в чашките и ги сложете в хладилник за 4 часа.
4. Обърнете кокосовото желе върху чиния и го поднесете с половин зряло манго и половин лайм.
Продукти
- 2 с.л. топла вода 1 ч.л. желатин на прах 500 мл кокосова сметана 55 г пудра захар 2 ч.л. лимонов сок 0.5 ч.л. екстракт от ванилия 1 манго 1 лайм
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Джейми Оливър
Шоколадова пица калцоне
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Джейми Оливър
Суфле с ревен и яйчен крем
Рецепти Ненад Великович
Мини тартове с вишни