Начин на приготвяне:
1. Сложете в купичка топла вода и поръсете върху нея желатина. Разбъркайте.
2. В тенджерка загрейте кокосовата сметана заедно с пудрата захар, екстракта от ванилия и лимоновия сок. Разбъркайте и оставете сместа да заври. Добавете желатина и бъркайте в продължение на 1 минута. Дръпнете от котлона.
3. Намажете чашки по 125 мл с олио. Разсипете кокосовата смес в чашките и ги сложете в хладилник за 4 часа.
4. Обърнете кокосовото желе върху чиния и го поднесете с половин зряло манго и половин лайм.
2. В тенджерка загрейте кокосовата сметана заедно с пудрата захар, екстракта от ванилия и лимоновия сок. Разбъркайте и оставете сместа да заври. Добавете желатина и бъркайте в продължение на 1 минута. Дръпнете от котлона.
3. Намажете чашки по 125 мл с олио. Разсипете кокосовата смес в чашките и ги сложете в хладилник за 4 часа.
4. Обърнете кокосовото желе върху чиния и го поднесете с половин зряло манго и половин лайм.
Продукти
- 2 с.л. топла вода
- 1 ч.л. желатин на прах
- 500 мл кокосова сметана
- 55 г пудра захар
- 2 ч.л. лимонов сок
- 0.5 ч.л. екстракт от ванилия
- 1 манго
- 1 лайм