Кокосово клафути с босилек и круши
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. За пошираните круши загрейте бялото вино в тенджерка. Добавете захарта и листата босилек.
2. Обелете крушите, разрежете ги на половинки и издълбайте семките им. Щом виното заври добавете крушите и ги оставете да поврат 4 минути. След това оставете сместа да изстива в продължение на 3 часа.
3. За кексовата смес разбъркайте в купа яйцата с двата вида мляко, остърганата вътрешност на шушулката ванилия, захарта и брашното до гладкост. Получава се течно тесто.
4. Извадете крушите от виното и ги нарежете на тънки дълги резени. Подредете ги красиво /под формата на ветрило/ на дъното на намазана с масло дълбока керамична или стъклена тавичка. Залейте крушите с кексовото тесто. Отгоре поръсете кокосовите стърготини. Печете клафутито в предварително загрята фурна на 175 градуса 45 минути.
5. Поднесете клафутито топло, гарнирано с топка сладолед.
2. Обелете крушите, разрежете ги на половинки и издълбайте семките им. Щом виното заври добавете крушите и ги оставете да поврат 4 минути. След това оставете сместа да изстива в продължение на 3 часа.
3. За кексовата смес разбъркайте в купа яйцата с двата вида мляко, остърганата вътрешност на шушулката ванилия, захарта и брашното до гладкост. Получава се течно тесто.
4. Извадете крушите от виното и ги нарежете на тънки дълги резени. Подредете ги красиво /под формата на ветрило/ на дъното на намазана с масло дълбока керамична или стъклена тавичка. Залейте крушите с кексовото тесто. Отгоре поръсете кокосовите стърготини. Печете клафутито в предварително загрята фурна на 175 градуса 45 минути.
5. Поднесете клафутито топло, гарнирано с топка сладолед.
Продукти
- За крушите:3 круши Конференция 750 мл бяло сухо вино 50 г захар 1 връзка босилекЗа кексовото тесто:1 шушулка ванилия 200 мл прясно мляко 200 мл кокосово мляко 80 г захар 4 яйца 160 г брашно25 г кокосови стърготини
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери