Начин на приготвяне:

1. Пробийте кокосовия орех, изцедете течността, счупете го с помощта на чук и го отворете. Накиснете двете половини в топла вода за 20 минути, отделете бялата част, обелете кората и настържете ядката.
2. Почистете, измийте и подсушете скаридите.
3. Разбийте яйцето и добавете 3 с. л. от брашното /с връх/ и 1 с. л. нишесте. Посолете, прибавете прецедения сок от кокоса, разбъркайте и сгъстете с още 2 с. л. брашно /с връх/ и 1 с. л. нишесте. Трябва да се получи нещо като палачинково тесто.
4. Топнете скаридите в кашата, оваляйте в кокосови стърготини и изпържете до златисто в сгорещено олио на маслена баня.
5. Пригответе соса. Нарежете бялата част от лука наситно, разбъркайте със сладкото от кайсии, горчицата, настъргания джинджифил, подправете с настинената люта чушка, кората и сока от лайма, посолете. Поднесете скаридите със соса.

Продукти

  • 250 г почистени скариди
  • 1 кокосов орех
  • 1 яйце
  • 5 с.л. брашно
  • 2 с.л. нишесте
  • сол
  • олио за пържене

За соса:

  • 4 стръка пресен лук
  • 2 с.л. сладко от кайсии
  • 1 с.л. горчица на прах
  • 20 г пресен джинджифил
  • 1 люта чушка
  • 1 лайм
  • сок
  • сол на вкус

Свързани рецепти