Кокосови кифли
1. За тестото затоплете леко млякото в тенджерка. При млякото добавете остърганата вътрешност на шушулката ванилия, захарта и сухата мая.
2. Сипете брашното върху плота и го поръсете със сол. Направете кладенче в брашното и в него сипете млякото, маслото и яъцето. Разбъркайте продуктите в кладенчето и постепенно омесете меко и гладко тесто. Поставете тестото в поръсена с брашно купа и го покрийте с прозрачно фолио или кърпа. Поставете в хладилник за 15 минути.
3. За пълнежа разбийте мекото масло със дахарта с помощта на миксер. Добавете кокосовите стърготини и разбийте отново.
4. Разточете тестото върху набрашнен плот във формата на правоъгълник с приблизителни размери 40х30 см. Разстелете пълнежа върху тестото и навийте на руло, откъм по-дългата страна.
5. Нарежете рулото на парчета, с дебелина 7-8 см. Подредете кифлите изправени в дълбока, предварително намаслена тава. Оставете ги на стайна температура за 30 минути. След това ги изпечете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 25 минути.
6. За ваниловия крем разбийте жълтъците с малко студено кокосово мляко. Останалото мляко сипете в тенджерка заедно със сметаната, захарта и остърганата вътрешност на шушулката ванилия. Щом сместа заври, я добавете внимателно към жълтъците, като бъркате енергично. След това върнете цялата смес в тенджерката и бъркайте докато кремът се сгъсти. Пресипете крема в купичка.
7. Поднесете кокосовите кифли - топли или студени с ванилов крем.

Продукти

  • За тестото:1 шушулка ванилия 365 мл прясно мляко 14 г суха мая 70 г захар 660 г брашно щипка сол 70 г масло 1 яйцеЗа пълнежа:5 с.л. масло 100 г кокосови стърготини 200 г захарЗа ваниловия крем:1 шушулка ванилия 200 мл кокосово мляко 100 мл течна животинска сметана 50 г захар 3 жълтъка

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички