Кокосови бонбони бейжиньош

Кокосови бонбони бейжиньош

Начин на приготвяне:

1. Залейте 100 г кокосови стърготини с кокосовото мляко в купа.
2. Разтопете маслото и добавете кокосовите стърготини с млякото и ги изпържете добре.
3. Добавете кондензираното мляко и бъркайте сместа в продължение на 10-15 минути, докато сместа стане гъста. Дръпнете от огъня и оставете да изстине.
4. В друг съд препечете останалите кокосови стърготини до златисто. Пресипете ги в дълбока чиния.
5. Оформете топчета между дланите си от изстиналата смес. Овалвайте топчетата в кокосови стърготини и ги поставяйте в хартиени формички. във всяко топче забучете по гвоздейче карамфил.

Продукти

  • 1 консерва кондензирано мляко
  • 1 с.л. масло
  • 200 г кокосови стърготини
  • 100 мл кокосово мляко

Свързани рецепти