Кокосови барчета
Рецепта от: Кирстен Тиболс
Тези вкусни кокосови барчета се правят много лесно. Смесват се кокосови стърготини, кондензирано мляко, захар и ванилия и сместа се разстила и охлажда. След това правоъгълничетата от сместа се потапят в темпериран шоколад.
Продукти
- 250 г пудра захар
- 225 г кокосови стърготини
- 200 г подсладено кондензирано мляко
- 1 ½ ч.л. ванилов екстракт
- 1 ½ ч.л. лимонов сок
- 1 кг качествен шоколадов кувертюр (54% какао)
- едри кокосови стърготини
Начин на приготвяне:
- 1. В голяма купа смесете пресятата пудра захар с фините кокосови стърготини, лимоновия сок, ванилията и кондензираното мляко. Разбъркайте до еднородна смес. Ако сместа е прекалено лепкава, добавете още кокосови стърготини и обратното, ако сместа е прекалено суха, добавете още кондензирано мляко.
- 2. Изсипете сместа в предварително напръскана с мазнина тава (27.5х17.5х3.2 см), постлана с хартия за печене. Разпределете равномерно сместа и хубаво притиснете надолу. Поставете в хладилник за 2 часа.
- 3. Извадете сместа от тавата с помощта на хартията. С помощта на остър нож изрежете неравните краища, а след това нарежете на еднакви правоъгълни парчета с размери 3х8 см.
- 4. Темперирайте шоколада като го начупите на парченца в пластмасова купа и го поставите в микровълнова фурна за 30 секунди, като го разбърквате през 10 секунди. Щом 50% от шоколада е разтопен, а останалите 50% са все още на парченца, извадете купата и разбъркайте енергично, докато целият шоколад се разтопи и сместа стане гладка и лъскава. Температурата му трябва да е 32 градуса.
- 5. С помощта на две вилици потопете правоъгълно кокосово барче в темперирания шоколад, изтръскайте и поставете в тава, постлана с хартия за печене. Потопете по същия начин останалите барчета в шоколада. Поръсете с по няколко едри кокосови стърготини всяко. Оставете на стайна температура за 10-15 минути.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Павел Павлов
Гофрети със сладко от круши и карамелен сос
Рецепти Джейми Оливър
Суфле с ревен и яйчен крем
Рецепти Надия Хюсеин
Десерт „Каменист път“ с ябълки и бял шоколад
Рецепти Стоян и Лора
Домашна халва с брашно
Рецепти Ейнсли Хариът
Мелба със сладолед, медена пита и сос "Бътърскоч"
Рецепти Стоян и Лора
Тарталети от точени кори с круши
Рецепти Стоян и Лора
Топла грис халва с шамфъстъци и сладолед
Рецепти Ейнсли Хариът
Чийзкейк с ягоди в бурканчета
Рецепти Стоян и Лора
Бонбони от кокос и малини