1. За бисквитите в купата на миксера смесете смляното кафе, какаото, захарта, маслото, двата вида брашно и щипка сол. Разбъркайте, докато се получи текстурата на маслено тесто. Разточете тестото между два листа пергаментова хартия и приберете в хладилник, за да стегне маслото.

2. Загрейте фурната на 170 градуса (с вентилатор). След това с помощта на ринг (с диаметър 5 см) изрежете кръгчета от тестото. Съберете останалото тесто и го разточете наново и изрежете кръгчета. Подредете бисквитите в тава върху хартия за печене и ги изпечете за около 10 минути.

3. За целувчената смес първо накиснете желатина в студена вода, за да омекне. Сложете белтъците в миксера да се разбиват на бавна скорост. От меда и водата пригответе сироп и в него разтворете желатина. Налейте сиропа към разбиващите се белтъци на тънка струя. Разбивайте на средна скорост около 10 минути.
Когато белтъците бухнат добре, добавете настърганата лимонова кора, лимоновият сок и кокосовите стърготини. Разбъркайте внимателно със силиконова бъркалка.

4. Прехвърлете целувчената смес в пош и украсете бисквитите. Декорирайте с кокосови стърготини и настърган шоколад.

Продукти

  • За бисквитите:110 г масло 110 г кафява захар 65 г бадемово брашно 80 г брашно 15 г какао 10 г кафе на зърна щипка солЗа целувчената смес:100 г мед 50 г вода 6 г желатин на листове 120 г белтъци 50 г кокосови стърготини 0.5 лимон настъргана кора и сок

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички