Начин на приготвяне:

1. За бисквитите в купата на миксера смесете смляното кафе, какаото, захарта, маслото, двата вида брашно и щипка сол. Разбъркайте, докато се получи текстурата на маслено тесто. Разточете тестото между два листа пергаментова хартия и приберете в хладилник, за да стегне маслото.

2. Загрейте фурната на 170 градуса (с вентилатор). След това с помощта на ринг (с диаметър 5 см) изрежете кръгчета от тестото. Съберете останалото тесто и го разточете наново и изрежете кръгчета. Подредете бисквитите в тава върху хартия за печене и ги изпечете за около 10 минути.

3. За целувчената смес първо накиснете желатина в студена вода, за да омекне. Сложете белтъците в миксера да се разбиват на бавна скорост. От меда и водата пригответе сироп и в него разтворете желатина. Налейте сиропа към разбиващите се белтъци на тънка струя. Разбивайте на средна скорост около 10 минути.
Когато белтъците бухнат добре, добавете настърганата лимонова кора, лимоновият сок и кокосовите стърготини. Разбъркайте внимателно със силиконова бъркалка.

4. Прехвърлете целувчената смес в пош и украсете бисквитите. Декорирайте с кокосови стърготини и настърган шоколад.

Продукти

За бисквитите:

  • 110 г масло
  • 110 г кафява захар
  • 65 г бадемово брашно
  • 80 г брашно
  • 15 г какао
  • 10 г кафе на зърна
  • щипка сол

За целувчената смес:

  • 100 г мед
  • 50 г вода
  • 6 г желатин на листове
  • 120 г белтъци
  • 50 г кокосови стърготини
  • 0.5 лимон
  • настъргана кора и сок

Свързани рецепти