Кокосова пяна върху бисквити
Рецепта от: Павел Павлов
1. За бисквитите в купата на миксера смесете смляното кафе, какаото, захарта, маслото, двата вида брашно и щипка сол. Разбъркайте, докато се получи текстурата на маслено тесто. Разточете тестото между два листа пергаментова хартия и приберете в хладилник, за да стегне маслото.
2. Загрейте фурната на 170 градуса (с вентилатор). След това с помощта на ринг (с диаметър 5 см) изрежете кръгчета от тестото. Съберете останалото тесто и го разточете наново и изрежете кръгчета. Подредете бисквитите в тава върху хартия за печене и ги изпечете за около 10 минути.
3. За целувчената смес първо накиснете желатина в студена вода, за да омекне. Сложете белтъците в миксера да се разбиват на бавна скорост. От меда и водата пригответе сироп и в него разтворете желатина. Налейте сиропа към разбиващите се белтъци на тънка струя. Разбивайте на средна скорост около 10 минути.
Когато белтъците бухнат добре, добавете настърганата лимонова кора, лимоновият сок и кокосовите стърготини. Разбъркайте внимателно със силиконова бъркалка.
4. Прехвърлете целувчената смес в пош и украсете бисквитите. Декорирайте с кокосови стърготини и настърган шоколад.
2. Загрейте фурната на 170 градуса (с вентилатор). След това с помощта на ринг (с диаметър 5 см) изрежете кръгчета от тестото. Съберете останалото тесто и го разточете наново и изрежете кръгчета. Подредете бисквитите в тава върху хартия за печене и ги изпечете за около 10 минути.
3. За целувчената смес първо накиснете желатина в студена вода, за да омекне. Сложете белтъците в миксера да се разбиват на бавна скорост. От меда и водата пригответе сироп и в него разтворете желатина. Налейте сиропа към разбиващите се белтъци на тънка струя. Разбивайте на средна скорост около 10 минути.
Когато белтъците бухнат добре, добавете настърганата лимонова кора, лимоновият сок и кокосовите стърготини. Разбъркайте внимателно със силиконова бъркалка.
4. Прехвърлете целувчената смес в пош и украсете бисквитите. Декорирайте с кокосови стърготини и настърган шоколад.
Продукти
- За бисквитите:110 г масло 110 г кафява захар 65 г бадемово брашно 80 г брашно 15 г какао 10 г кафе на зърна щипка солЗа целувчената смес:100 г мед 50 г вода 6 г желатин на листове 120 г белтъци 50 г кокосови стърготини 0.5 лимон настъргана кора и сок
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Десерт с ревен, ягоди и крем рикота
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Тортички с ванилов мус
Рецепти Павел Павлов
Гофрети със сладко от круши и карамелен сос
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Павел Павлов
Тортички с манго и огледална глазура
Рецепти Павел Павлов
Хрупкав тофи карамел с шоколад